Grijanje u osnovnim školama za sada uredno

Grijanje u osnovnim školama na području opštine Bijeljina za sada je uredno, iako je upravo ogrev najveća stavka u njihovim troškovima, rekao je Srni predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Dragorad Vasić.

Grijanje u osnovnim školama za sada uredno

"Još nismo imali problema sa grijanjem i nastava se odvija bez problema", rekao je Vasić.

On je naveo da se ogrev nabavlja u nekoliko etapa i da od raspoloživih finansijskih sredstava zavisi kako će se sezona završiti.

"Troškovi ogreva, zavisno od vrste, u proteklih godinu dana porasli su od 25 do 30 odsto, a kako školska godina traje tokom cijele grejne sezone, najveća sredstva izdvajaju se za ogrev", naglasio je Vasić.

On ističe da u proteklih nekoliko godina nije bilo nedostatka ogreva i da očekuje da će resorno ministarstvo uredno refundirati grejne troškove.

Iako u nabavi ogreva škole nemaju povlastice, Vasić se nada da će dobavljači, s obzirom na krizu, imati razumijevanja za osnovne škole.

U opštini Bijeljina samo jedna osnovna škola priključena je na gradski toplovod i to OŠ "Sveti Sava", a 10 škola imaju kotlovnice ili se griju na peći. Osnovna škola u selu Brodac grije se na naftu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

19°

  • 23:00

    19°C
  • 02:00

    17°C
  • 05:00

    15°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

66 cm

Promjena: 4cm

Sava Jamena

329 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 20. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI