U Semberiji povećan broj požara na otvorenom

U Semberiji je broj požara na otvorenom znatno povećan u septembru, a vatrogasci su u ovom mjesecu imali 24 intervencije, rekao je Srni zamjenik starješine Vatrogasne jedinice Bijeljina Dejan Balorda.

U Semberiji povećan broj požara na otvorenom

Prema njegovim riječima, dešavalo se da u jednom danu izađu i sedam puta na teren kako bi gasili požare na otvorenom koje su izazvali nesavjesni građani.

Balorda kaže da je od početka godine u Bijeljini zabilježeno 47 požara na otvorenom prostoru, a cijele prošle godine u Semberiji ih je bilo 133. Bijeljinski vatrogasci su u ovoj godini imali 243 intervencije, što je u okviru višegodišnjeg prosjeka.

"Razlika u odnosu na prethodne godine je porast broja požara na otvorenom u septembru, dok je to ranije bilo u julu i avgustu", kaže Balorda.

On ističe da je uzrok ovih požara najčešće ljudska nepažnja i neogovornost pojedinaca koja dovodi do širenja vatre na velikim povšinama, a riječ je uglavnom o niskom rastinju.

Prema riječima Balorde, uprkos znatnom povećanju broja požara na otvorenom prostoru nije bilo povrijeđenih lica, niti ugroženih objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA