Na proljeće sanacija savskog nasipa

Na proljeće će početi detaljna sanacija kanala i nasipa na rijeci Savi u Semberiji, najavio je predsjednik Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder.

Na proljeće sanacija savskog nasipa

Doder je na današnjem sastanku sa predstavnicima civilne zaštite regije Bijeljina podsjetio da je Vlada Republike Srpske (RS) za sanaciju nasipa i kanala sliva rijeke Save dobila 55 miliona evra.

"Nasip Topolovac na Savi, od koga smo svi strahovali tokom poplava prošlog decembra, privremeno je saniran i po mišljenju Agencije za vode riječnog sliva Save više neće predstavljati problem", rekao je Doder.

Doder je istakao da je zadovoljan koordinacijom Civilne zaštite tokom prošlogodišnjih poplava na području Semberije i svime što je do danas urađeno na sanaciji štete.

Šef Civilne zaštite opštine Bijeljina Drago Ristić rekao je da je završena sanacija obale na Topolovcu i dvije lokacije u Janji, te da će do kraja sedmice biti završena sanacija obaloutvrde na Orlovom polju.

On kaže da bijeljinska Civilna zaštita trenutno raspolaže sa oko 20 čamaca i da svakodnevno radi na obučavanju i koordinaciji svih sektora.

Šef zvorničkog Odsjeka civilne zaštite Rajko Jurošević rekao je da je opština Zvornik, koja je, takođe, bila teško pogođena prošlogodišnjim poplavama, uložila 30.000 KM iz opštinskog budžeta za sanaciju korita Hoče, Sapne i Drine, te podizanje nasipa u vikend naselju u Šepku.

Na regionalnom sastanku, kome su prisustvovali šefovi civilne zaštite iz opština Bijeljina, Bratunac, Vlasenica, Zvornik, Lopare, Milići, Osmaci, Srebrenica, Ugljevik i Šekovići, bilo je riječi o zaštiti od poplava, požara, sniježnih padavina i planu deminiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

24°

  • 14:00

    25°C
  • 17:00

    24°C
  • 20:00

    20°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

61 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

319 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 20. May 2024. 10:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI