Decembarski sastanak .NET User Grupe

Redovni decembarski sastanak User Grupe će biti održan 07.12.2011 (srijeda) u 18.00 časova. Imamo čast da ugostimo eminentnog predavača Microsoft tehnologija Tomislava Bronzina iz Zagreba.

Decembarski sastanak .NET User Grupe

Na sastanku će biti predstavljena teme:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

1. Šta je to INETA, Šta je to INETA Speakers Bureau, što se može raditi u INETA-i, itd.

2. Mobile BI: New Trends and Opportunities (Kako SQL Server BI dovesti do Windows Phone 7, Windows 8 (Tablet), iPhone, iPad).

Opis teme 1:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

INETA (The International .NET Association) je krovna organizacija koja pruža podršku svim Microsoft® .NET user grupama. Vrijeme trajanja cca 10 min.

Opis teme 2:

Uz napredak tehnologije, već je neizbježno i moguće primjeniti različite BI (Business Intelligence-Poslovna inteligencija) sisteme na mobilnim uređajima u gotovo bilo koje poslovno rješenje današnjice. Ovo je nadograđena i u cjelosti obnovljena rasprava o najnovijim dostignućima u mobilnoj BI godinu dana poslije održavanja originalne inovativne prezentacije. Rasprava će pružiti pregled postojeće ponude tržišta sa posebnim osvrtom na važnost tehničkih i konceptualnih ograničenja. Prezentacija će dati nekoliko preporuka o tome kako postići najbolje efekte sa uvođenjem BI rješenja na mobilne uređaje sa posebnim naglaskom na poslednju, ali još ne komercijalno dostupnu, Microsoft-ovu BI platform. Na kraju, prezentacija će (kako to tradicija nalaže) obuhvatiti par prognoza o mogućim trendovima u skorijoj budućnosti. Vrijeme trajanja cca 45min/1h predavanje.

Predavač:

Tomislav Bronzin Microsoft Regional Director & MVP CITUS d.o.o.

O autoru:

Tomislav Bronzin je osnivač firme CITUS, Microsoft Silver Partner, čija je glavna djelatnost proizvodnja programskih rješenja i savjetovanje za razvoj aplikacija na Microsoft platformi. Autor je dva patenta sa područja ICT-a, te je dobio nekoliko zlatnih medalja za inovacije u ICT-u (INPEX USA; INOVA Croatia) za svoje inovacije. Bio je uključen u projektovanje i implementaciju prvih mobilnih rješenja na Microsoft-ovoj platform. Tomislav je uz preko 18 godina iskustva, nosilac i počasnih titular Microsoft Regional Director i Microsoft Most Valuable Professional. Uz navedeno, redovni je predavač na Microsoft-ovim konferencijama u široj regiji poput Microsoft TechEd Europe ili WinDays i Mobility Days. Takođe je i predavač na koledžu za Primjenjeno kompjutersko inžinjerstvo, fakultetu Elektrotehnike i računarstva (FER), fakultetu Organizacije i informatike, kao i na najvećim internacionalnim konferencijama MIPRO, CASE. Trenutno ima funkciju u INETA Europe Board.

Datum: 07.12.2011 (srijeda), 18:00h

Mjesto: Fakultet poslovne ekonomije u zgradi Centra za visoko obrazovanje Slušaonica br. 1 (desni dio objekta)

Ulica: Semberskih ratara bb

Za sastanak se možete registrovati na adresi: http://bijeljina.mscommunity.ba/Meetings/MobileBI.aspx

Nagrade koje će biti dijeljene na sastanku:

1. Window 7 Ultimate 64-bit (neprocjenjivo :))
2. Telerik Developer Licence (1000$)
3. 2X PluralSight Monthly Subscription (29$/card)
4. Free hosting nalog i registracija domena po želji (.com .net .org) za 1 godinu
5. USB Memory Stick 4GB
6. Slušalice Stereo
7. Ostale nagrade se još prikupljaju od sponzora :)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA