Srednjoškolci klupe zamijenili radnim mjestom

Bijeljinski lokalni tim ASuBiH-a je uz podršku Gradske uprave grada Bijeljina i srednjih škola organizovao Socijalni dan, kao najveći projekat Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Srednjoškolci klupe zamijenili radnim mjestom

-Ovim smo motivisali srednjoškolce za jos veće poduhvate i pokušali da na neki nama blizak način unapredimo lokalnu zajedinicu i utičemo na podizanje svijesti o uticaju srednjoškolaca i omladine u našem gradu, kažu organizatori.

Socijalni dan je jedan dan u godini kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Novac koji zarade se donira za finansiranje omladinskih projekata širom BiH.

Na ovaj način srednjoškolci dobijaju priliku da osjete klimu radnog prostora i vide kako je provesti osam sati na radnom mjestu, a svojim angažmanom mogu pomoći sebi pri odabiru budućeg zanimanja i istovremeno pomoći vršnjacima da realizuju svoje ideje. Škole omogućavaju učenicima određeni vid praktične nastave, a kompanije ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude svoga grada koji su snaga moć današnjeg društva.

Novcem iz fonda Socijalnog dana finansiraju se projekti koji će doprinijeti razvoju lokalnih zajednica, ali i položaju srednjoškolaca u njima.

-Podršku smo dobili i od nadležnih Ministarstava obrazovanja i nauke u BiH, te su srednjoškolci od ASuBiH-a dobili opravdanje za odsustvo sa nastave, dodaju u Asocijaciji.

Asocijacija srednjoškolaca u BiH je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja se kroz svoje aktivnosti i projekte zalaže za poboljšanje statusa srednjoškolaca u BiH, s ciljem da se stvore bolji uslovi obrazovanja u našoj državi i međusobno povežu srednjoškolci. Radi na principu lokalnih timova i trenutno okuplja timove u 61 lokalnoj zajednici, širom BiH, sa više od 1400 članova i članica, čiji se broj stalno povećava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA