Početak u Tuzli, donatorske večeri planirane u Bijeljini, Balanjaluci, Trebinju...

U Tuzli će 10. decembra biti priređena akcija prikupljanja novčanih sredstava za Banku koštane srži u BiH čiji je organizator NVO "Trag”. Donatorske večeri održaće se naredne godine i u Bijeljini, Banja luci, Trebinju...

Početak u Tuzli, donatorske večeri planirane u Bijeljini, Balanjaluci, Trebinju...

Riječ je projektu koji je podržan od institucija sistema, privrednika u javnom i privatnom sektoru i svih građana Bosne i Hercegovine.

"Cilj programa jeste da dodjelom donacija prikupimo sredstva koja bi omogućila da Bosna i Hercegovina ima svoju Banku koštane srži i da budemo uvršteni u Registar banaka koštane srži u Europi i svijetu. Time bismo omogućili svim oboljelim u našoj zemlji veću mogućnost izlječenja i mnogo manje troškove. Planiramo tokom 2019. godine održati donatorske večeri i u Bijeljini, Banja luci, Trebinju...", naveli su organizatori akcije.

"Cijena transplantacije koštane srži danas za sve oboljele pacijente iznosi do 300.000,00 eura, dok bi uz Banku koštane srži BiH liječenje pacijenta bilo od 50.000 - 80.000KM i te bi troškove moglo da pokriva Zdravstveno osiguranje", dodaju u NVO Trag.

U ponedjeljak, 10. decembra od 18 časova u Hotelu Tuzla u Kristalnoj dvorani organizovaće se Donatorsko veče uz prigodan program i direktan televizijski prijenos u formi teletona, pod pokroviteljstvom FACE TV.

Emisija uživo će trajati 3 sata uz direktan telefonski kontakt sa gledaocima u cijeloj Bosni i Hercegovini i svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA