Održana komemoracija povodom smrti Miladina Јovičića

Od dekana Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini Miladina Jovičića danas su se oprostili kolege, prijatelji, studenti, gradski čelnici i mnogobrojni sugrađani koji su prisustvovali komemoraciji u Centru za visoko obrazovanje u Bijeljini.

Održana komemoracija povodom smrti Miladina Јovičića

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić izrazio je saučešće članovima porodice i u ime Savjeta za razvoj visokog obrazovanja Republike Srpske, čiji je Jovičić bio član.

"Počivaj u miru, naš dragi kolega profesore i neka mu je vječna slava", poručio je Pašalić i dodao da je sa profesorom Jovičićem, prije iznenadne smrti, proveo njegov posljednji radni dan na fakultetu.

U ime kolektiva, u vrlo emotivnom obraćanju oprostio se profesor Srđan Damjanović, koji je svjedočio o profesoru Jovičiću kao velikom humanisti, osobenom i čestitom čovjeku sa stavom, ističući da je dao nemjerljiv pozitivan doprinos razvoju društva, grada i domovine, te odgoju mladih generacija.

"U trenucima rastanka osjećamo tugu, ali i ponos što smo ga poznavali i živjeli s njim. Ispunio si svoju životnu misiju, živio si dostojanstveno u slozi sa svojim pogledima na život", rekao je Damjanović.

Drage uspomene sa prisutnima je u ime studenata prenijela Kristina Koprivica, koja je navela da je profesor Jovičić imao ispunjen i sadržajan život, plemenito srce, da je bio izuzetan predavač i zaljubljenik u profesiju, pravičan, tradicionalan i iznad svega veliki entuzijasta.

"Ne sumnjam ja u vas, vrijedna ste vi djeca", citirala je ona najčešće izgovarane riječi profesora Jovičića svojim studentima. Nela Brkić je na komemoraciji pročitala stihove posvećene dekanu Jovičiću, a prijatelji su svoje uspomene upisali u knjigu žalosti koja je otvorena u zgradi Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini.

Profesor doktor Miladin Jovičić preminuo je u četvrtak, 6. decembra, u 62. godini života nakon kraće i teške bolesti. Sahranjen je danas na groblju Pučile u Bijeljini.

Foto: Bijeljina danas

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA