"Partizan" ukrao igrača KK "Budućnost"

Kao ''grom iz vedra neba'' regionom je odjeknula vest da je KK Partizan ''pobedio u trci sa Realom'' i potpisao ugovor sa talentovanim košarkašem Nikolom Radovanovićem, košarkašem koji je donedavno bio član KK Budućnost iz Bijeljine u čijem dresu je dominirao na parketima širom Republike Srpske, ali i Bosne i Hercegovine.

"Partizan" ukrao igrača KK "Budućnost"

Podsetimo, Radovanović igra na poziciji beka šutera, a javnost je oduševio kada je igrama za pionire postizao 54 poena vršnjacima iz Partizana, a zatim i Leotaru 59. Inače, bez većih problema je postizao između 30 i 40 poena po meču.

I dok su u taboru crno-belih ponosno potvrdili ovaj transfer tokom dana, iz redova Budućnosti stiže ogorčenje. Ogorčenje pretočeno u saopštenje u kom oštro optužuju Partizan da su im ukrali košarkaša.

To je nedugo zatim, u izjavi za Telegraf, potvrdio i direktor bijeljinskog tima Dario Čojić.

-Šta da kažem? Dete je ukradeno od strane Partizana. U ovom trenutku ne znam ni gde je. Ne javlja se. Bio je najbolji igrač i strelac tima sa 15 godina. Dominirao je i protiv igrača u starijem uzrastu, i to na terenima premijerligaša, ali, eto, izgubili smo ga. Partizan je uradio to što je uradio- rekao je Čojić i dodao:

-A nije im prvi put. Crno-beli su slično uradili i na primeru Đorđa Pažina iz italijanskog Stela Azura. Te igrače šalju u taj njihov klub Mladost, a preko FIBA će ići da plate neko malo obeštećenje. Iako ti igrači vrede mnogo više. Od njihovih transfera mi živimo, jer treba kasnije i u drugu decu uložiti.

U dahu je Čojić nastavio razgovor, dok se u njegovom glasu jasno moglo čuti koliko ga boli nepravda.

-Mi samo tražimo neko poštovanje, ništa više! Mi smo počeli pregovore sa Partizanom oko Nikolinog transfera, ali umesto da se ti pregovori nastave oni su ga samo ukrali. Ne krivim ja Partizan kao Partizan, ja imam veliko poštovanje prema njima. Menadžeri su krivi. Međutim, da li Partizan želi da bude taoc nekog menadžera koji kaže: 'Ajde, ja ću ti završiti jednog igrača, drugog trećeg... Ti isti menadžeri su ''završili' tog Pažina, sada su uzeli i od mene. Da li je Partizanu interes da uzima od ovakvih kao što sam ja - proizvođač?I šta onda Partizan time dobija osim loše reklame - pita se Čojić.

Prvi čovek Budućnosti se osvrnuo na samog Nikolu, za kog je imao samo reči hvale.

-Što se samog deteta tiče, Nikola je najbolji čovek kog sam ja upoznao. Nikog boljeg ne znam od tog deteta. A kod mene je dosta njih prošlo. Ja sam dete doveo sa 11, 12 godina. Bio je kod mene kući, tamo je jeo i spavao. Nije plaćao nikakvu članarinu. Ko god mi plaća članarinu, on može bez problema da ide besplatno. Ali, ja od tog transfera treba da uzmem novac kako bih uložio u drugu decu i proizveo igrače. Sve je to jedan krug. Ako mene niko ne poštuje, ako se više veruje nekim meanžderima, onda zašto bih i ja nekoga poštovao - jasan je bio Čojić.Za kraj, prenećemo i saopštenje koje je uprava KK Budućnost izdala tokom dana, a Čojić je i za Telegraf još jednom dodao da će se žaliti FIBA.

Saopštenje prenosimo uz male uredničke korekcije:

-KK Budućnost Bijeljina izražava zabrinutost i nezadovoljstvo načinom na koji KK Partizan Beograd pokušava neprofesionalnim i nekorektnim putem doći do članova našeg kluba u nameri da potpišu ugovor s beogradskim klubom bez saglasnosti KK Budućnost. O načinima na koji u celoj regiji agituju mlade igrače biće obaveštena i krovna svetska organizacija FIBA u okviru koje ćemo tražiti zaštitu svojih prava. Naša saznanja su da je slično ponašanje KK Partizan zabeleženo i kod drugih klubova koji rade s mladim igračima u celoj Evropi, što pokazuje da KK Partizan postaje klub nečasnih namera u svojoj ambiciji da se vrati na puteve sportskih uspeha koje je nekad beležio.

- KK Budućnost Bijeljina, uprkos otvorenim pokušajima iz KK Partizan da budemo uništeni, nastavlja nesmetano sa svojim radom i nastojaćemo da svojim rezultatima opravdamo status jedne od najboljih škola košarke u regiji. Upozoravamo ostale slične klubove na aktivnosti KK Partizan s kojima nikakav oblik buduće saradnje ne dolazi u obzir dok ne promene neprofesionalnu praksu koja je neviđena na ovim našim prostorima. Za sada ćemo ovakvo ponašanje pripisati neiskustvu i preteranoj ambiciji predsednika kluba Ostoje Mijailovića - stoji u saopštenju koje je potpisala uprava KK Budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 11:00

    11°C
  • 14:00

    14°C
  • 17:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

183 cm

Promjena: 5cm

Sava Jamena

361 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 20. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI