U ponedjeljak pojačano prisustvo policije u blizini škola

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, u ponedjeljak, 21. januara, a povodom početka drugog polugodišta, pojačano će vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač – pješak i i tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši prevoz učenika. Kontrola će se vršiti u zonama škola i na trasama kretanja učenika.

U ponedjeljak pojačano prisustvo policije u blizini škola

Iz PU Bijeljina navode da će biti intenziviran rad specijalnog vozila "pauk", koje će uklanjati nepropisno parkirana vozila u zonama škola, posebno u zonama pješačkih prelaza, a biće sankcionisani i ostali prekršaji koji mogu da ugroze bezbjednost najmlađih učesnika u saobraćaju.

"Podsjećamo da je sa početkom školskih aktivnosti, povećano prisustvo policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova kao i na putnim pravcima kojim će se kretati veći broj školske djece, a sve u cilju poboljšanja opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju, a posebno bezbjednosti djece školskog uzrasta koji samostalno učestvuju u saobraćaju", navodi se u saopštenju

Policijska uprava Bijeljina, ovom prilikom apeluje na učesnike u saobraćaju, naročito vozačima, da u toku školske godine obrate veću pažnju na brzinu kretanja motornih vozila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA