Deset pacijenata preminulo tokom vikenda od respiratornih infekcija

U Republici Srpskoj tokom protekla tri dana preminulo je 10 pacijenata od posljedica teških akutnih respiratornih infekcija, prijavile su danas zdravstvene ustanove Institutu za javno zdravstvo Srpske.

Deset pacijenata preminulo tokom vikenda od respiratornih infekcija

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci prijavio je pet, a bolnice u Doboju, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Trebinju, te Psihijatrijska bolnica na Sokocu po jednog preminulog pacijenta, navodi se u saopštenju Instituta.

Riječ je o teškim hroničnim bolesnicima sa više komorbiditeta, a većina je već bila hospitalizovana zbog liječenja osnovnih bolesti.

U toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj za izvještaj za petu sedmicu, koji će javnosti biti dostupan sutra.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije.

Iz Instituta podsjećaju građane da je neophodno da primjenjuju mjere lične, a posebno respiratorne higijene, kao i higijene životnog i radnog prostora, te da prilikom kućnih i posjeta u bolnicama poštuju preporuke nadležnih ustanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA