Odata počast borcima VRS poginulim na Teočaku

U Bijeljini je danas služen parastos i odata počast za 58 boraca Vojske Republike Srpske koji su u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginuli na području Teočaka.

Odata počast borcima VRS poginulim na Teočaku

Parastos je služen u Crkvi Svetog Đorđa, nakon čega su porodice poginulih položile cvijeće i vijence na centralno spomen-obilježje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik bijeljinske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Darko Stević rekao je da je na području Teočaka za vrijeme ratnih dejstava od 1992. do 1996. godine poginulo 58 srpskih boraca, a najveći broj je živote dao, braneći srpska sela 26. marta 1993. godine i istog dana 1994. godine.

- Teočak je jedno od brojnih mjesta-simbola stradanja na braniku Republika Srpske i zato je naša dužnost i obaveza da sačuvamo uspomenu na njihovo stradanje, na stradanje srpskog naroda na svim postorima Republike Srpske - naglasio je Stević.

Potpredsjednik Republičke organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila Niko Kisić rekao je novinarima da za zločin počinjen na Teočaku niko nikada nije odgovarao.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je istakao da Sud BiH vrši selektivnu pravdu - da se o srpskim žrtvama ne vodi računa, a Srbima se sudi i presuđuje dok, s druge strane, one koji su vršili ratne zločine nad Srbima i za koje postoje jasni dokazi, niko ne vidi.

- Danas imamo presude za naše visoke rukovodioce, kao i najnoviju presudu prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, kao i generalu Ratku Mladiću, gdje nema nijedan dokaz njihove krivice, ali su kazne doživotni zatvor, što je frapantno i sa čime se mi ne možemo pomiriti - dodao je on.

Nakon parastosa, cvijeće i vijence na spomenik, osim porodica poginulih, položili su predstavnici gradske Boračke organizacije i Gradske uprave Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA