Gori čuvena katedrala Notr Dam

Veliki požar izbio je u srednjovekovnoj katedrali Notr Dam u centru Pariza, a od vatre se srušio i jedan toranj na crkvi.

REGION I SVIJET

Vatrogasci su zatvorili područje oko jedne od najposećenijih znamenitosti grada, preno je Rojters.

Na vrhu gotske katedrale vidi se dim kao i vatra pored njena dva zvonika.

Ne zna se još uvek šta je izazvalo požar. Televizija "Frans 2" je izvestila da policija slučaj trenutno vodi kao incident.

"U katedrali Notr Dam u Parizu u toku je zastrašujući požar "rekla je gradonačelnica Pariza An Hidalgo na Tviteru, prenosi Rojters.

U toku je velika akcija, saopštili su vatrogasci, dok je portparol gradske uprave na Tviteru potvrdio da je područje oko katedrale zatvoreno.Katedrala Notr Dam je bila usred rekonstrukcije čija je vrednost oko 6 miliona evra, neki njeni delovi su bili pod skelama, dok su bronzane statue uklonjene prošle nedelje zbog radova.

Francuski mediji citiraju vatrogasce koji su izrazili sumnju da je požar "potencijalno povezan" sa radovima na rekontrukciji, navodi agencija.

Incident se dogodio pošto je dragulj gotičke arhitekture prolazio kroz veliku rekonstrukciju u vrednosti od 11 miliona evra (12,43 miliona dolara), a očekivalo se da će radovi na renoviranju biti završeni oko 2022. godine.