U Novom Sadu održana Izborna skupština Udruženja studenata RS u Srbiji

Sinoć je u amfiteatru Spensa održana je Izborna skupština Udruženja studenata Republike Srpske u Srbiji. Istorijski trenutak za studente preko Drine započeo je intoniranjem himne dviju država (RS i Srbije) i time je jasno pokazana neraskidiva veza između jednog naroda podijeljenog u dvije države.

U Novom Sadu održana Izborna skupština Udruženja studenata RS u Srbiji

Ideja i želja za okupljanjem svih studenta iz Republike Srpske u jednom Udruženju koje bi kao most povezivalo dvije strane obala Drine kičme srpskog naroda, prisutna je već duži period kod grupe studenta, a podržana od strane velikog broja studenata bile su uvodne riječi presjedavajućeg Skupštinom dipl.pravnika Dušana Miloševića.

U okviru Osnivačke skupštine izabrani su organi udruženja iz studentskih redova. Upravni odbor je sastavljen od predstavnika fakulteta Univerziteta u NS. Članovi upravnog odbora su na skupštini iz svojih redova izabrali predsjednika Udruženja studenata iz RS. NJihovo povjerenje je zadobio student Pravnog fakulteta Milan Pudar, koji je na kraju svojim obraćanjem studentima iznio ciljeve i aktivnosti koje Udruženje planira u narednom periodu.

Osnovni cilj Udruženja je da se zalaže za bolji status članova udruženja i zastupanje interesa svakog njegovog pojedinca, stvaranje konekcija između studenta iz Republike Srpske i Srbije na svim poljima djelovanja, organizovanje tribina i predavanja kroz koje će biti promovisane tekovine Republike Srpske i Srbije.

Na Osnivačkoj skupštini upriličen je i svečani program koji je praćen nastupima umjetnica iz Republike Srpske i Srbije.

Interesovanje za ovaj istorijski trenutak bilo je ogromno. Osnivačkoj skupštini je prisustvovalo oko 300 studenta, čime se uveliko prevazišao sjedeći kapacitet svečane sale Spensa.Organizatori su se zahvalili svim prisutnima na velikom odzivu i podršci koju su pružili i najavili mnogo sličnih aktivnosti u narednom periodu koje će zasigurno okupljati daleko veći broj studenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA