Kuzmić nije životno ugrožen

Zdravstveno stanje košarkaša Crvene Zvezde i reprezentativca Srbije Ognjena Kuzmića (29) i dalje je teško.

Kuzmić nije životno ugrožen

Od prijema u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, gdje je u nedjelju popodne prebačen helikopterom iz Banjaluke, poslije teških povreda glave i pluća zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, u nedjelju ujutru oko pet sati, u Ramićima, na putu Prijedor - Banjaluka, nije bilo ni poboljšanja, niti pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja, potvrđeno jedanas Novostima u Urgentnom centru.

Mladi košarkaš je i dalje u indukovanoj komi, na aparatu za disanje i pod stalnim ljekarskim nadzorom u jedinici intenzivne njege beogradskog Urgentnog centra.

- Kuzmić je u teškom opštem zdravstvenom stanju, ali nije životno urgožen - nezvanično je rečeno u Urgentnom centru.

On je još u Kliničkom centru u Banjaluci, gdje je urađena prva dijagnostika i preduzete mjere liječenja, uveden u indukovanu komu zbog velikih bolova izazvanih povredom glave, prelomima kostiju lica, obje vilice i povredama grudnog koša.

U Urgentnom centru, nezvanično se saznaje da je najvažnije to što kod Kuzmića nije bilo dodatnih komplikacija, kao što su krvarenja mozga ili unutrašnjih organa, koje često prate ovako teške povrede.

- Urađena je kompletna dijagnostika i preduzimaju se sve mere liječenja predviđene medicinskim protokolima - ispričao je nezvanično jedan od ljekara UC.

U Kuzmićevo liječenje uključeno je više specijalista različitih oblasti, što je i bio glavni razlog da se on iz Banjaluke, poslije hitne medicinske pomoći, transportuje u Beograd.

Kako je nezvanično rečeno, ljekari planiraju da Kuzmića uskoro probude iz indukovane kome, ali će takvu odluku donijeti konzilijarno.

Istovremeno, saopštenjem za javnost se oglasila i Crvena zvezda, u kojem se ističe da je Kuzmićevo stanje stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno.

- Poslije početna 24 sata, prvi znaci su ohrabrujući. Od prijema u nedjelju o Kuzmiću brine izuzetan ljekarski tim u Urgentnom centru, i Zvezda im se i ovom prilikom zahvaljuje na svemu što čine za Ognjena od trenutka kada je primljen u nedjelju u bolnicu u teškom stanju.

Zvezda će, shvatajući veliki interes javnosti i brigu svih dobrih ljudi, nastaviti da izvještava o zdravstvenom stanju našeg Ognjena Kuzmića u skladu sa informacijama koje dobijamo od doktora Urgentnog centra. Zato još jednom molimo sve, da poštujući privatnost porodice Kuzmić i težinu situacije u kojoj se nalazi Ognjen, informišu javnost o njegovom zdravstvenom stanju isključivo koristećiklupska saopštenja - poručili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA