Osumljičeni proznao da je unio naoružanje u dvoranu Borik

Lice koje je lišeno slobode priznalo je da je unijelo naoružanje u dvoranu "Borik" u Banjaluci, ali policija još provjerava njegove motive i povezanost sa drugim licima, izjavila je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Mirna Šoja.

Osumljičeni proznao da je unio naoružanje u dvoranu Borik

Prema njenim riječima, kriminalistička obrada nad ovim licem je u toku i obavlja se uz nadzor i konsultaciju Tužilaštva BiH.

"Policija Republike Srpske izvršila je i pretrese na više lokacija u Banjaluci", rekla je Šoja i dodala da su kao rezultat ovih aktivnosti pripadnici MUP-a juče lišili slobode jedno lice iz Banjaluke zbog sumnje da je počinilo krivično djelo terorizma.

"U okviru aktivnosti koje pripadnici MUP-a Republike Srpske preduzimaju na rasvjetljavanju događaja od 8. januara, kada je dan prije održavanja Svečane akademije povodom Dana i krsne slave Srpske, policija u sportskoj dvorani `Borik` u Banjaluci pronašla određenu količinu naoružanja, saslušan je veći broj lica, od kojih je jedan broj podvrgnut i poligrafskom testiranju", dodala je Šoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA