Ivan Milinković: Iz Bijeljine nosim kofere pune ljubavi VIDEO

Posle više nego uspešne karijere u beogradskom sastavu ,,Legende”, vanserijski vokal Ivan Milinković, na novom je muzičkom početku. Ova vest mnoge je rastužila, mnoge obradovala, ali jedno je sigurno, velika medijska pompa podigla se oko odluke Ivana Milinkovića da uplovi u solo muzičke vode.

BIJELJINA

Ivan je publiku obradovao sa dve nove numere. Prva pesma "Ibar ust'o protiv brega", urađena je u saradnji sa orkestrom Dejana Petrovića i Big Bendom. Za pesmu koju prati autentična ekranizacija, muziku je uradio Dragan Nikolić, na tekst Ivana Karaklića, uz aranžman Peđe Stojkovića.

"Novi početak je veliki izazov, kako lični tako i profesionalni. Kada ste solista, možete da se iskažete kroz različite muzičke stilove, želim da publika kako studijski, tako i koncertno, od mene čuje nešto potpuno neočekivano. Raduje me svaki susret sa publikom u Bosni, uzajamno delimo ljubav i to je publika koja je sačuvala strpljenje da odsluša prave pesme. Koliko divnih susreta u Bijeljini, koliko ljubavi i koliko uspomena ste urezali u moje srce. Iznova neka čarolija se desi prilikom svakog novog susreta. Vernost je uzajamna, poverenje i ljubav sa Vaše strane uvek me obavezuje. Hvala svima Vama iz Bijeljine i okoline koji se raspitujete za buduće nastupe, nestrpljenje je obostrano, svi ste pozvani da iz Vašeg grada "ponesem neke nove kofere ljubavi" dodao je Ivan za portal www.bijeljina.org

Autori druge numere "Svenuće dunje" su poznati hitmejkeri Dušan Bačić i Bojan Dragojević. Pesma je moderna verzija sevdaha, koja je rađena ciljano, kao pop numera obojena zvucima harmonike.

"Od oktobra publika će imati priliku, koncertno, da čuje nešto što do sada nisam pevao, uz pesme koje su reference i najveći izazov za svakog pevača. Sa publikom,uz moje nove pesme, prelistavaću muzičke spomenare, setiti se nekih divnih vremena i zajedno uživati u hitovima Tome Zdravkovića, Cuneta Gojkovića, Tozovca, Staniše Stošića, tradicionalne pesme među kojima i sevdalinke! Uz muzičku podršku Peđe Stojkovića očekujte pregršt iznenađenja, od oktobra, na kocertima pod nazivom "Veče sa Ivanom Milinkovićem".

Vidimo se i u Vašem gradu, dodaje radosno Milinković.