Predsjednik parlamenta Novog Zelanda hranio bebu jednog poslanika

Predsjednik Zastupničkog doma Novog Zelanda Trevor Malard za vrijeme parlamentarne rasprave hranio je bebu jednog od poslanika u tom zakonodavnom tijelu.

Predsjednik parlamenta Novog Zelanda hranio bebu jednog poslanika

Malard je na Twitteru objavio fotografiju sebe kako hrani dječaka poslanika Tamatija Kofeja dok vodi sjednicu. Laburistički poslanik Tamati Kofej objavio je rođenje svog sina u julu. Dijete je rođeno posredstvom surogat majke, a biološki otac dječaka je Kofejov partner Tim Smit.

Kofej je u srijedu prvi put prisustvovao sjednici nakon povratka sa očinskog dopusta, a sa sobom je poveo i svog dječaka. Predsjednik tog zakonodavnog tijela Malard, ujedno otac troje djece, preuzeo je ulogu dadilje, ali je istovremeno i predsjedavao sjednicom.

Sliku je na Twitteru podijelio i poslanik Zelenih Garet Hjudžs koji je napisao da je "divno imati bebu u Zastupničkom domu".Kofej je posljednji u nizu političara koji su doveli svoje dijete na radno mjesto, nakon što su to, između ostalih, učinile i britanska poslanica Džo Svinson 2018. te australijska senatorka Larisa Voters 2017. godine.

U septembru prošle godine, premijerka Novog Zelanda Jasinda Ardern postala je prva političarka u istoriji koja je donijela svoju tromjesečnu kćerku na zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA