Višković: Gradonačelnik Bijeljine - cilj SNSD-a!

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Radovan Višković najavio je večeras kao jedan od stranačkih ciljeva da na lokalnim izborima naredne godine Bijeljina dobije prvog gradonačelnika iz SNSD.

Višković: Gradonačelnik Bijeljine - cilj SNSD-a!

"Bijeljina je velika gradska organizacija i velika izborna jedinica i na vrijeme smo počeli pripreme da ovu gradsku organizaciju dovedemo u situaciju da po prvi put imamo gradonačelnika iz SNSD-a u Bijeljini", rekao je Višković novinarima uoči sastanka sa Gradskim odborom stranke u Bijeljini.

Potpredsjednik SNSD-a je kao teme sastanka naveo nedavno usvojene zaključke Glavnog odbora ove stranke koji se odnose na lokalne izbore, odgovor na deklaraciju SDA i političku i ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj.

"Predstaviću zaključke članovima Gradskog odbora, saslušati eventualne primjedbe i komentare, jer će ti zaključci u suštini biti osnova za međukoaliciono dogovaranje i pripremanje posebne sjednice Narodne skupštine koja će u suštini biti odgovor na deklaraciju SDA", istakao je Višković.

Prema njegovim riječima, ta sjednica trebalo bi da bude održana do kraja oktobra.

"Razgovaraćemo i o ekonomskoj i političkoj situaciji, o planu povećanja plata u Republici Srpskoj od nove godine, a svakako i o spremnosti Gradskog odbora SNSD Bijeljina za lokalne izbore iduće godine", naveo je Višković.

On je podsjetio da imaju 63 zaključka Glavnog odbora SNSD-a, a kao osnov je naveo ocjenu da je ova stranka pobjednik posljednjih izbora, da je SNSD zadovoljan postignutim izbornim rezultatima za pojedinačne funkcije i za stranku, te da stranački organi treba da rade na tome da na lokalnim izborima taj rezultat i povećaju, koliko je moguće.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je novinarima da je riječ o redovnom sastanku čiji je cilj predstavljanje političkih stavova stranke i ekonomskih parametara u Republici Srpskoj.

"Želimo da sve zaključke Glavnog odbora SNSD-a približimo svakom članu stranke kako bi bilo vidljivo da su naše politike konzistentne i usmjerene na očuvanje nacionalnog jedinstva i razvoj Republike Srpske", naveo je Ćorić.

Sastanak Viškovića sa sa Gradskim odborom SNSD-a Bijeljina održan je u prostorijama Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA