Eko Put: Istraživanje putem ankete o nivou ekološke kulture življenja u Bijeljini

Ekološko udruženje Eko Put sprovodi istraživanje putem ankete o nivou ekološke kulture življenja u gradskoj sredini Bijeljine i načinima za smanjenje zagađenja vazduha tokom grejne sezone. Ulična kampanja sa anketom biće održana u petak, 22. novembra na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića, ispred biblioteke, u periodu od 12 do 14 časova.

BIJELJINA

Ekološko udruženje Eko Put u saradnji sa Udruženjem građana PEZ Renesansa sprovodi projekat pod nazivom ''Ekološkom kulturom gradimo održivu budućnost'' koji ima za opšti cilj da pruži doprinos podizanja svijesti o ekološkoj kulturi življenja i održivom ekološkom razvoju lokalne zajednice. Projekat je podržan od strane Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu - ReLOaD.

Cilj ovog istraživanja je analiza načina i nivoa ekološke kulture stanovništva Grada Bijeljine, poznavanje uzročnika zagađenja vazduha iz grejnih tijela i izduvnih gasova iz saobraćaja, kao i koliki može da bude naš građanski doprinos ekološkom održivom razvoju zajednice promjenom navika u kretanju i transportu i prelaskom na korištenje energenata koji ne zagađuju vazduh.

Ovom uličnom kampanjom želimo da skrenemo pažnju građana/ki Bijeljine i o štetnom uticaju na zdravlje ljudi i čitavog eko sistema koje uzrokuje zagađeni vazduh i da promjenom navika i prihvatanjem ekološke kulture kao sastavnog dijela i stila svakodnevnog života možemo dati svoj doprinos zdravijoj životnoj sredini.

"Pozivamo vas da nam se pridružite pozivu za smanjenje zagađenja vazduha i da svi zajedno damo svoj doprinos za čistiji vazduh u gradu!", poručili su iz Eko Put-a