FOTO Badnje veče u Bijeljini: Radost Božića prenijeti u cijeli narod

Večeras je u Crkvi Svetog Đorđa služena praznična večernja služba nakon koje je litija prošla ulicama grada do zgrade Gradske uprave.

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije podsjetio je na riječi Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja koji je u Božićnoj poslanici upozorio da treba čuvati svoju svetu pravoslavnu vjeru.

"Čuvati je znači upravo čuvati Božić, mir i radost Božića, te blagoslov Božića prenijeti u svoje srce, a potom u svoje domove i porodicu", rekao je episkop zvorničko-tuzlanski.

Vladika Fotije je istakao da radost Božića treba prenijeti u cijeli narod i zemlju da bi je obuhvatio mir Božiji.

"To je naš cilj. To je smisao ovog praznika, mi to neprestano ponavljamo i prizivamo ljude da uzmu učešće u tom miru i blagoslovu", rekao je vladika Fotije.

Prema njegovim riječima, s druge strane današnje vijesti su uglavnom o nemirima, ratovima, sukobu i mržnji.

Čestitajući vjernicima praznik rođenja Bogomladenca, episkop zvorničko-tuzlanski poručio je da je jedini ispravan put - put Božiji, put spasenja, onaj kojim nas vodi Sveta Crkva.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da ima posebnu čast da u ime Skupštine grada, Gradske uprave i u svoje ime čestita građanima Badnje veče i sutrašnji Božić.

"Neka vam Badnje veče i sutrašnji Božić donesu mir u duši, radost u srcu, sreću u životu i uspjeh u svim poslovima", rekao je Mićić, čestitajući praznik tradicionalnim pozdravom: "Mir Božiji, Hristos se rodi!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA