Ukupno slučajeva
522 (+4)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

U Bijeljini otvorene renovirane prostorije Zavoda za zapošljavanje

Danas u Bijeljini, u Karađorđevoj ulici, svečano su otvorene novouređene i moderno opremljene prostorije filijale Zavoda za zapošljavanje RS. Prostorije zadovoljavaju standarde i uslove neophodne za adekvatnu i efikasnu primjenu novog modela rada - pružanje savjetodavnih usluga.

BIJELJINA

"Adaptacijom i opremanjem ovog prostora stvoren drugačiji ambijent za vršenje savjetodavnog procesa, gdje će se i krajnji korisnici usluga Zavoda moći osjećati komotnije, nego u prethodnom periodu kada prostorije nisu bile adekvatne za rad sa strankama", izjavio je direktor ovog zavoda Miroslav Vujičić.

Rekonstrukcijom prostora, uz podršku Projekta JEP koji podržava Vlada Švajcarske, stvoreni su neophodni uslovi za rad.

Prostorije filijale Bijeljina, a posebno biroa Bijeljina do sada nisu bile funkcionalne i nisu odgovarale osnovnoj namjeni, jer to nije bio prostor koji je omogućavao efikasan rad biroa i filijale. Postojale su teškoće u realizaciji osnovnih funkcija, a posebno u radu sa nezaposlenim licima i poslodavcima.

„Sigurno je da će nam to omogućiti daleko bolji rad sa našim ključnim korisnicima, nezaposlenim licima i poslodavcima i efikasnije posredovanje kao i provođenje reformskih zadataka Zavoda za zapošljavanje" istakao je Vujičić.

U filijali Bijeljina koja pokriva biroe Bijeljina, Lopare i Ugljevik, sa 31.12.2019. godine registrovano je ukupno 11.941 lice, aktivni tražioci posla, što je za 5.3% manje u odnosu na isti period 2018. godine kada je bilo registrovano 12.608. lica.

Vujičić je takođe dao i osvrt na programe zapošljavanja koje provodi Zavod za zapošljavanje u saradnji sa Vladom Republike Srpske zahvaljujući kojima su prethodnih godina izdvojena značajna sredstva za sufinansiranje zapošljavanja na području nadležnosti filijale Bijeljina. U periodu od 2016. do 2019. godine, za programe zapošljavanja u ovoj filijali izdvojeno je 5.923.128 KM.