Trener Radnika Slavko Petrović ogorčen: Čudna neka moda u Željezničaru

Trener Radnika Slavko Petrović zadovoljan je izdanjem svoje ekipe i osvojenim bodom protiv Željezničara, međutim ogorčen je ponašanjem čelnika kluba sa “Grbavice”, koji su prije i poslije utakmice odbili da se sa njim rukuju.

Trener Radnika Slavko Petrović ogorčen: Čudna neka moda u Željezničaru

Nevolje po nekadašnjeg kormilara Sarajlija počele su pola časa prije utakmice, nastavile su se pred njen sam početak, a u sve je kulminiralo na konferenciji za novinare poslije susreta.

- Prvo sam prišao komesaru za bezbednost Željezničara Erdijanu Dini Pekiću da se sa njim pozdravim, a on je to odbio. Pred sam početak susreta prišao sam kulturno klupi gostiju da im poželim sve najlepše, što je i zadatak domaćeg trenera, ali mi je pomoći trener Almir Memić odmah odmahnuo rukom kao da ne prilazim, kao da sam gubav. Posle susreta na presu i trener Amar Osim je odbio da se sa mnom pozdravi. Čini mi se da vlada neka čudna moda u Željezničaru - naglasio je Petrović.

Svima je jasno da je razlog za ovakvo ponašanje nedobijanje licence Željezničara u prošloj sezoni zbog koje su ostali bez evropske scene, a po njima je krivac upravo Petrović, koji je tražio zasluženo zarađeni novac dok je bio na klupi "plavih".

- Ne znam šta je tu sporno, jer su tri puta promašili rok isplate. Za to sigurno nisam kriv. Taj novac, odnosno iznos od 40.000 maraka nije bio dug za plate, već premija za plasman u Evropu. Kada sam došao na klupu "Želje" bili su osmi, a prvenstvo su završili kao drugi. A Osim, koji se predstavlja kao veliki zaljubljenik u klub, ide okolo i maše papirom, kako mu je Željezničar dužan 400.000 maraka, mada o tome ne postoji nikakav zvaničan pisani trag. Isti taj Osim je pokazao pravo lice po povratku iz Katara dok sam još bio na klupi Sarajlija, jer je na sve načine pokušavao da me otera - naglasio je Petrović.

Iskusni stručnjak je istakao da u budućnosti nema više namjeru da svoje vrijeme troši na ljude koji ne žele da se sa njim pozdrave.

- Nikada nikom nisam dozvoljavao da me omalovažava i pravi budalom. Imam svoje dostojanstvo i za mene je ova priča završena. Sa ljudima iz Željezničara u budućnosti ne želim više ikada da imam bilo kakav kontakt - nastavio je Petrović.

Osvrnuo se i na igru Radnika.

- Utakmica je bila korektna sa obe strane. U nastavku susreta smo bili za nijansu bolji, ali da smo osvojili sva tri boda bilo bi to više plod sreće, nego onog što se dešavalo na terenu. Ono što me najviše raduje u ovom meču dobili smo neke igrače, koji možda u poslednje vreme nisu bili u prvom planu, ali su zaigrali jer smo imali nekoliko povređenih i bolesnih. Tu pre svih mislim da Miloša Plavšića i Srđana Bečelića, koji će sigurno ako ovako nastave ubuduće imati mesta u startnoj postavi. Okrećemo se meču sa Čelikom. Pozicija Zeničana na tabeli ne sme da nas zavara, ali ako ponovimo igru protiv Željezničar možemo na "Bilinom polju" da dođemo do celog plena - dodao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA