Prvi slučaj korona virusa u Bijeljini

Prema poslednjim informacijama pacijent koji je u Bijeljinu doputovao iz Egipta preko Beča, pozitivan je na COVID 19.

BIJELJINA

Muškarac kod kojeg je potvrđen virus korona, ima lakšu kliničku sliku i nalazi se u bolnici u Bijeljini, a došao je iz Egipta preko Beča.

Iz bijeljinske bolnice su saopštili da je riječ o porodičnom čovjeku i da će se izvršiti testiranje i članova njegove porodice. Svi naredni koraci preduzimaće se kako to nalaže medicinska struka, a pacijent je dobrog zdravstvenog stanja.

- Danas smo uradili 50 testova i imamo 16 novih osoba zaraženih virusom korona, većinom iz Banjaluke, rekao je ministar zdravlja RS Alen Šeranić na konferenciji za novinare nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

U pitanju je deset žena i šest muškaraca.

Šeranić je rekao da je devet slučajeva je vezano za treći klaster u Banjaluci.

Istakao je da je jedna novozaražena osoba došla iz Austrije, te da je jedan novozaraženi muškarac iz Laktaša iz već poznatog klastera.

"Jedan muškarac je iz Ribnika, koji je bio u kontaktu sa ljudima iz Italije i Slovenije i on se sada nalazi u kućnoj izolaciji. Muškarac iz Prijedora koji se trenutno nalazi u Opštoj bolnici Prijedor ima srednje tešku kliničku sliku", rekao je Šeranić.

Dodao je da je potvrđen i jedan slučaj zaražene osobe u Kozarskoj Dubici, koja se nalazi u kućnoj izolaciji.

"Muškarac kod kojeg je potvrđen virus korona nalazi se u bolnici u Bijeljini", kazao je Šeranić.

Istakao je da se trenutno u RS pod zdravstvenim nadzorom nalazi 9.850 osoba koje su bile na području gdje je aktivna epidemija virusa korona, 330 osoba je izašlo iz nadzora, a pet novozaraženih se nalazi u Univerzitetskoj kliničkoj bolnici RS.

Istakao je da Banjaluka prednjači u broju osoba pod zdravstvenim nadzorom jer se u ovom gradu trenutno nalazi 1.507 osoba, u Prnjavoru je pod nadzorom 862 osobe, a u Bijeljina 762 osobe.

20°

  • 11:00

    19°C
  • 14:00

    19°C
  • 17:00

    16°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI