Kad čoveka nema, životinje kolo vode – ljudska samoizolacija prija prirodi

Dok se stanovnici gradova širom sveta nalaze izolovani u svojim domovima i vlade država uvode zabrane kretanja, životinje koriste priliku se prošetaju pustim gradskim ulicama od Japana do SAD.

Zanimljivosti

U Veneciji se nisu pojavili delfini, niti su pijani slonovi tumarali kroz kinesku provinciju Junan, kako su neki mediji izvestili.

Ipak, dok pandemija koronavirusa menja ritam urbanog života, mogu se videti i prvi znaci da se životinje, posebno one koje su već bile na periferijama gradova, radoznale zbog našeg odsustva spuštaju i istražuju betonske džungle.

Tek nekoliko dana je bilo potrebno nakon uvođenja zabrane kretanja u Veneciji da se kanali nekadašnje Mletačke prestonice iščiste, ribe počnu ponovo njima da plivaju, dok su na površini plivale patke.
Voda se toliko pročistila da su se i kormorani vratili i počeli da gnjuraju za plenom.

Na dalekom istoku u japanskog Nari, sika jeleni mogli su se videti kako tumaraju praznim gradskim ulicama i stanicama podzemne železnice.

U Panami na plaži u praznom San Felipeu rakuni su se počeli da se baškare i uživaju.

Građani SAD na mrežama dele snimke i fotografije radoznalih divljih ćurki na ulicama, koje se inače drže podalje od urabnih sredina.Građani Barselone primetili su divlje svinje kako se slobodno šetkaju pustim ulicama grada u potrazi za nečim da čalabrcnu.