U "Sivom domu" boravi devet porodica

U takozvanom "Sivom domu" koji je u nadležnosti Centra za socijalni rad u Bijeljini trenutno boravi devet porodica koje su iz socijalno najugroženije kategorije stanovništva, rekao je Srni direktor ove ustanove Milan Simeunović.

U "Sivom domu" boravi devet porodica

"Sivi dom' je objekat za kolektivni smještaj korisnika socijalne zaštite, a u njemu trenutno boravi 16 lica. Mahom se radi o starijim osobama koje su bez sopstvenog smještaja i bez bližih srodnika", rekao je Simeunović i dodao da njihove troškove snosi Centar za socijalni rad.

Centar za socijalni rad trenutno ima oko 300 korisnika novčane pomoći koja iznosi oko 60 KM, a za korisnike ove ustanove juče je nabavljeno deset tona uglja.

"U prethodnoj godini, osim novčane pomoći, našim korisnicima podijelili smo 150 KM za kupovinu ogrijeva, 100 paketa garderobe, više od 350 higijenskih paketa hrane", istakao je Simeunović i dodao da je trenutno zbog niske temperature najkritičnije pitanje ogrijeva.

Simeunović je rekao da je Zakon o socijalnoj zaštiti veoma precizan, te da veliki broj radno sposobnog stanovništva ne može da uđe u kategoriju korisnika socijalne zaštite.

Rankić Slobodan, jedan od korisnika socijalne pomoći i žitelja "Sivog doma" od 2003. godine, ističe da je zadovoljan što bar ima "krov nad glavom".

"Za vrijeme rata otišao sam iz Sarajeva, ostavivši tamo i kuću i posao. Zadovoljan sam ovom ustanovom, jer mi je obezbijedila smještaj i hranu, a da nje nema bio bih beskućnik", rekao je Rankić.

Radnici Centra za socijalni rad, u saradnji sa Civilnom zaštitom, posjetiće one koji su u nepristupačnim mjestima da bi im pružili odgovarajuću pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA