Vanredno stanje sutra stupa na snagu

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske neće pokretati vitalni nacionalni interes na odluku Narodne skupštine RS o uvođenju vanrednog stanja donesenu na posebnoj sjednici 28. marta, odlučeno je poslije sastanka njihovih predstavnika sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Vanredno stanje sutra stupa na snagu

Generalni sekretar Vijeća naroda RS Jovana Čarkić potvrdila je za „Glas Srpske" da je zaprimila odluku Kluba Bošnjaka u kojoj navode da neće pokretati vitalni nacionalni interes.

- Mi ćemo tu odluku odmah proslijediti Narodnoj skupštini RS koja odmah potom može Odluku Narodne skupštine o vanrednom stanju da pošalje na objavljivanje u Službeni glasnik, kako bi dan poslije objavljivanja stupila na snagu - kaže Čarkićeva.Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, potpredsjedavajući Vijeća naroda RS iz reda bošnjačkog naroda Mihnet Okić i poslanik SDA u Narodnoj skupštini Edin Ramić razriješili su dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske, čime su se stvorile pretpostavke da odluka stupi na snagu, saopšteno je iz Biroa predsjednika Srpske za odnose sa javnošću.

- Na sastanku u Palati Republike je dogovoreno da će pomenuta odluka stupiti na snagu bez pokretanja postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa od strane Kluba bošnjačkih delegata u Vijeću naroda RS - navedeno je u saopštenju.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović izjavila je da sastanak nije bio u funkciji davanja garancija, jer su neke stvari logične, ali jesu uklonjene nedoumice.- Mislim da smo se razumjeli na tom sastanku. Iskreno govoreći nije ni bilo potrebe da izgubimo ovo vrijeme da bi odluka o proglašenju vanrednog stanja stupila na snagu. Danas smo o tome razgovarali i razriješili dileme u vezi sa povratničkom populacijom - rekla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA