Sutra isplata boračkog dodatka

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić najavio je da će sutra početi isplata boračkog dodatka na mjesečnom nivou za ukupno 57 000 boraca Srpske i dodao da je za tu svrhu u ovoj godini obezbijeđeno 28 miliona KM.

Sutra isplata boračkog dodatka

On je najavio i da će početkom marta biti isplaćen godišnji borački dodatak, za šta je obezbijeđeno 12 miliona KM.

Đokić, koji je danas prisustvovao obilježavanju krsne slave Boračke organizacije opštine Bijeljina - Sveta Tri Jerarha, istakao je da mu je zadovoljstvo biti sa borcima - ljudima koji su dali najveći doprinos nastanku, odbrani i razvoju Republike Srpske.

"Ovo je prilika da se istakne sve ono što je Srpska uradila u proteklim godinama za boračku populaciju u cjelini, te sve što radi danas i što će raditi u budućnosti", naglasio je Đokić, podsjetivši da je nedavno usvojen novi zakon o pravima boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, čime je dodatno afirmisana uloga boraca u društvenom životu Republike.

Đokić je dodao da je tim zakonom povećan obim prava za boračku populaciju u cjelini i da su uvedena nova prava, a za šta su obezbijeđena dodatna finansijska sredstva od oko pet miliona KM.

"Posebnu pažnju smo posvetili onima koji to zaslužuju - porodicama poginulih boraca, posebno u zapošljavanju njihove djece, kao i dopunskom materijalnom obezbjeđenju za ratne vojne invalide, te poboljšanju položaja supruga poginulih boraca Vojske Srpske", rekao je Đokić.

On je napomenuo da je u budžetu obezbijeđeno 2.000.000 KM za podsticanje zapošljavanja demobilisanih boraca, kao i članova porodica poginulih boraca.

"U zakonu smo jasno postavili obavezu prema poslodavcima da prilikom zapošljavanja daju prioritet pod jednakim uslovima djeci iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, i uveli smo kaznene odredbe prema onima koji to ne budu poštovali", rekao je Đokić i dodao da će sve to biti ostvareno kada bude donesen novi zakon o radu.

Đokić je napomenuo da je Vlada veoma posvećena boračkoj populaciji, te podsjetio da se u skladu sa mogućnostima za boračku populaciju izdvaja oko 15 odsto budžeta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

26°

  • 14:00

    26°C
  • 17:00

    26°C
  • 20:00

    22°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

62 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

321 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 20. May 2024. 12:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI