Gašić: Vaučeri će moći da se koriste na dvije destinacije

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da će za aranžmane koji podrazumijevaju četiri i više noćenja biti omogućeno da vaučeri, koji će biti emitovani o trošku Srpske s ciljem podsticaja oporavka domaćih turističkih kapaciteta, budu iskorišteni na dvije destinacije.

Gašić: Vaučeri će moći da se koriste na dvije destinacije

Gašić je za RTRS pojasnilada turistički vaučeri važe za ovu godinu, tačnije do 15. novembra za kada je planiran kraj realizacije ovog projekta.

Ona je istakla da će vaučer biti izdavan na ime lica koja rezervišu smještaj u domaćim kapacitetima, te da će pravo na vaučer u vrijednosti od 100 KM imati svi punoljetni građani Srpske.

"Neće biti moguće koristiti vaučere druge osobe, jer nema ni potrebe da bude prenošen na druge osobe. Vaučer će biti moguće iskoristiti do 15. novembra", kaže Gašićeva.

Ona je rekla da je planirano emitovanje ukupno 50.000 turističkih vaučera, od čega će u prvoj fazi biti podijeljeno 20.000.

"Vaučere ćemo emitovati u fazama kako bismo vidjeli kako će biti prihvaćeni, a očekujemo da će svih 50.000 biti iskorišteno. Mislimo da će akcija imati dobra odjek jer se mnogo građana već raspituje", navela je ministarka.

Gašićeva je rekla da će za aranžmane koji podrazumijevaju četiri i više noćenja biti omogućeno da vaučeri, koji će biti emitovani o trošku Srpske s ciljem podsticaja oporavka domaćih turističkih kapaciteta, budu iskorišteni na dvije destinacije.

"S obzirom na skromne kapacitete određenih destinacija, nije logično očekivati da na jednoj lokaciji provedete pet dana. Tu će doći do izražaja mogućnost turističkih agencija, koje će biti angažovane u ovom projektu, da uklope aranžmane kojima će privući veći broj ljudi da svoje vaučere iskoriste putem turističkih agencija", istakla je Gašićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA