Prijedlog pritvora za sedmoro uhapšenih u Suvom Polju

Tužilaštvo BiH uputiće prema Sudu BiH prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za ukupno sedam osumnjičenih uhapšenih u Suvom Polju, kod Bijeljine, u policijskoj akciji kodnog naziva "Kristal".

Prijedlog pritvora za sedmoro uhapšenih u Suvom Polju
FOTO: Screenshot

Iz Tužilaštva BiH navodi se da je mjera pritvora predložena za osumnjičene Zlatana Ćuka /31/, Milisava Tomića /28/, iz Bijeljine, Siniše Perića /34/, rođenog u Tuzli, Dragana Kakuće /31/, rođenog u Sarajevu, Srđana Šojića /25/, rođenog u Bratuncu, Željka Vujića /36/, iz Bijeljine, te Tijanu Maksimović /28/, rođenu u Rumi.

Nakon ispitivanja osumnjičenih lica tužilac Odjeljenja tri Tužilaštva BiH uputiće prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora od 30 dana, dodaje se u saopštenju.

Iz Tužilaštva ističu da su lica lišena slobode u policijskoj akciji "Kristal" osumnjičena za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, međunarodno vrbovanje radi prostitucije, krijumčarenje ljudi, omogućavanje uživanja droge i neovlašteno držanje oružja i municije.

S obzirom na to da je tokom istrage utvrđeno da su državljanke Srbije, kao i jedan broj osumnjičenih ilegalno ušli u BiH, bez sprovedenog postupka zaštitnih mjera od epidemije virusa korona, zatražena je trijaža i zdravstvena provjera lica lišenih slobode i dovedenih u Tužilaštvo BiH, napominje se u saopštenju.Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu.Iz MUP-a Srpske prethodno je saopšteno da su policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske realizovali akciju "Kristal".

U izvršenim pretresima u mjestu Suvo Polje, pronađeno je i privremeno oduzeto 14 paketića kokaina ukupne mase oko 46 grama, devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra, te gasni pištolj, tri pancira, više od 20.000 KM u različitim valutama, dok je slobode lišeno 16 lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA