Bolnici u Bijeljini predato sedam respiratora

Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini danas je predato sedam respiratora nabavljenih u donatorskoj akciji "Respirator za Srpsku".

Bolnici u Bijeljini predato sedam respiratora

Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Sveti Vračevi" Milica Lovrić zahvalila je inicijatoru akcije "Respirator za Srpsku" Slavenu Ristiću i svim učesnicima ove humanitarne akcije i istakla da zaslužuju poštovanje svih građana.

"Hvala ovim ljudima dobre volje i velikog srca koji su uz nas u dobru i zlu. Iza nas su tri teška mjeseca, a borba sa virusom korona još traje", rekla je Lovrićeva na prijemu za donatore u bijeljinskoj bolnici.

Prema njenim riječima, bijeljinska bolnica je prije epidemije virusa korona imala osam stacionarnih i jedan pokretni respirator, tokom epidemije dobili su pet stacionarnih respiratora i novih sedam u akciji "Respirator za Srpsku".

Ristić je rekao novinarima da su nabavljeni kvalitetni uređaji, po ocjeni struke, i poželio da se oni što manje koriste.

"Cilj privrednika koji su učestvovali u akciji nije bila promocija, nego potrebada iskažemo da smo ljudi, što se pokazalo djelima, prikupljanjem značajnih sredstava", rekao je Ristić.

 

Predsjednik Privrednog savjeta grada Bijeljina Milenko Stevanović rekao je na prijemu da je ova akcija bila humana i jedinstvena u Republici Srpskoj i regiji i dodao da nije bilo teško animitrati privrednike u Bijeljini za pomoć sugrađanima.

"Pokazali smo snagu i da smo uvijek uz građane, da smo bitan faktor društvene zajednice", ocijenio je Stevanović i pozvao lokalnu zajednicu da radi na unapređenju uslova poslovanja privrede.Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je svima koji su doprijeli uspjehu akcije "Respirator za Srpsku", naročito inicijatoru Slavenu Ristiću, i pohvalio veliki odziv privrednika u teškoj situaciji borbe protiv virusa korona.

"Ponosan sam na privrednike", poručio je Mićić.Na prijemu su uručene zahvalnice Gradskoj organizaciji Crvenog krsta, firmama "Elvako Metpro", "TRB" i "Sport Vižn", gradu Bijeljina, Rotari klubu u gradu, "Elektroprivredi Republike Srpske" i Privrednom savjetu grada Bijeljina.

U Rusiji je kupljeno 50 respiratora iz sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji "Respirator za Srpsku" koju su u martu, na početku epidemije virusa korona, pokrenule kompanije "TRB" i "Elvako metpro" u vlasništvu Slavena Ristića.

Respiratori tipa "Aventa-M" kupljeni su od kompanije JSC "UIEP" Rusija za 2.305.080 KM, ili 46.101 KM po komadu, a raspoređeni su širom Republike Srpske - 10 Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci, po sedam bolnicama u Bijeljini i Doboju, bolnicama u Istočnom Sarajevu i Trebinju po šest, po četiri bolnicama u Zvorniku i Gradišci, tri bolnici u Prijedoru, bolnici u Foči dva i jedan respirator bolnici u Nevesinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA