Ukupno slučajeva
349 (+7)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Uhapšena bivša devojka Džefrija Epstina: Dovodila mu je maloletnice za seks

Britanska naslednica Gislejn Maksvel koja je postala savetnica osramoćenog finansijera Džefrija Epstina uhapšena je danas, izjavila su dva njujorška izvora.

Džet-set
FOTO: Profimedia/Geti images

FBI ju je uhapsio u Nju Hempširu pod optužbom da je umešana u slučaj s Epstinom koji je seksualno zlostavljao maloletnike, a očekuje se da će se danas pojaviti na saveznom sudu, kažu izvori.

Kćerka medijskog mogula Roberta Maksvela, Gislejn je bila u vezi sa Epstinom i decenijama je bila na strani ovog investitora.

Ali, navodno je takođe pomagala Epstinu da dovodi i zavodi tinejdžerke kako bi one imale seksualne odnose sa ovim bogatim i moćnim čovekom.

Podsetimo, u avgustu prošle godine Epstajn je izvršio samoubistvo u maksimalno obezbeđenom zatvoru u Njujorku, mada mnogi smatraju da se radi o ubistvu.

Gilejn Maksvel bila je najmlađa od devetoro dece Roberta Maksvela, medijskog tajkuna i nekadašnjeg poslanika iz redova laburista. Pričalo se da mu je baš Gilejn mezimica, pa je jednu jahtu nazvao po njoj i dao joj fudbalski klub Oksford junajted na upravljanje.

Maksvel je preminuo 1991. godine posle velikog skandala kada je otkriveno da je uzimao novac iz penzionih fondova svojih zaposlenih. Tačnije, 460 miliona dolara je bilo pronevereno, tako da je i Gilejn tada dospela u centar pažnje.

Uticaj i reputacija ove britanske porodice značajno su opali. Gilejn se preselila u SAD, a ranih 90-ih je upoznala Epstajna sa kim je počela da se zabavlja posle raskida sa jednim italijanskim bogatašem.

U početku je njihova veza bila romantična, ali je Gilejn uskoro Epstajnu postala dugogodišnji saradnik, osoba od poverenja i lični asistent.

Epstajn joj je kupio stan od 5 miliona dolara na Menhetnu, a redovno ga je pratila na njegovim putovanjima širom sveta. Postala je deo svetskog džet-seta, pa su je viđali u društvu Donalda Trampa i princa Endrua, svih onih koji se nalaze na spisku Epstajnovih klijenata.

Mnoge devojke tvrde da je upravo Maksvelova imala zadatak da ih vrbuje za orgijanja i masaže sa Epstajna i njegovo bogataško društvo.

Navodno, najnovije optužbe sadrže dokumente od 2.000 stranica. Virdžinija Đufre Roberts tvrdi da ju je Maksvelova regrutovala da radi kao Epstajnova maserka kada je imala svega 15 godina. Kako navodi, Maksvelova je radila kao "madam".

Iako je Epstajn tu i tamo dospevao do suda zbog optužbi za navođenja na prostituciju i seksualno zlostavljanje, Maksvelova je vodila normalan javni život, a 2010. godine je čak prisustvovala venčanju Ćelsi Klinton, ćerke Bila i Hilari Klinton.