Ukupno slučajeva
362 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bijeljina: Sunčano i veoma toplo, u noći na nedelju zahlađenje

U Republici Srpskoj sunčano i veoma toplo, lokalno vruće, poslepodne s nestabilnostima, a u noći na nedjelju uticaj hladnog fronta. U Bijeljini je u 7,00 časova izmjereno 18, najviša dnevna temperatura vazduha do 34 stepen.

BIJELJINA

Ujutru sunčano i ugodno, na jugu toplo, tropska noć na jugu te lokalno na sjeveru.

Prijepodne sunčano i veoma toplo, brzi rast temperature, pa će biti vruće i sparno.

Tokom dana priticanje malo svježijeg vazduha uz labilizaciju atmosfere uz vertikalni rast oblaka, koji daju pljuskove i grmljavinu prvo na istoku uz rijeku Drinu i u istočnim planinskim predjelima. Lokalno može biti i nepogoda, poslepodne u zapadnim, sjevernim i centralnim predjelima.

Prema večeri i noći u zapadnoj struji približavanje hladnog fronta, pa će prvo na sjeverozapadu a zatim centralnom pojasu biti sa mjestimičnim pljuskovima i grmljavinom. Na jugu sunčano i veoma toplo, lokalno vruće.

Vjetar slab i promjenjljiv, uglavnom istočni. Od jugozapada do juga u planinskom lancu umjeren jugozapadni. Poslepodne na sjeveru skretanje vjetra na sjeverne smjerove, kada će biti umjeren do jak.

Minimalna temperatura vazduha od 17°C do 22°C, u planinama od 14°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha: u većini predjela od 28°C do 33°C, lokano na sjeveru, istoku i jugu oko 36°C.