Ukupno slučajeva
362 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Lovrić: Žrtvovana sam radi viših ciljeva

Moja smjena nema veze ni sa utakmicom ni sa mojim ogovornošću i radom, nego je u pitanju neka viša politička igra - istakla je u obraćanju javnosti dr Milica Lovrić.

BIJELJINA
FOTO: Bijeljina danas - arhiva

- Želim da se zahvalim svim divnim ljudima koji su bili dio tima i u proteklih šest mjeseci pokazali da bijeljinska Bolnica ima kapacitet da bude jedna respektabilna regionala bolnica za ponos Republike Srpske. Vrlo sam ponosna na ono što sam uradila zajedno sa mojim timom, a to je besprijekorna organizacija, podignut nivo usluga i vraćeno dostojanstvo radniku i povjerenje pacijentima, rekla je Lovrić i navela da joj se nakon svega spočitava utakmica koja nema veze sa njom.

- Desila se ta famozna utakmica sa kojom ja nemam nikakve veze niti je ni jedan zakonski propis tim prekršen, što su potvrdili i predstavnici Instituta za javno zdravlje kada su bili kod nas u posjeti. Onda se u Ministarstvu zdravlja taj izvještaj frizira, kako bi on bio alibi za moju smjenu, što očigledno nema veze ni sa utakmicom, ni sa mojom ogovornošću i radom, nego je u pitanju neka viša politička igra gdje sam ja kao funkcioner SNSD-a, odbornik dva mandata, poslanik dva mandata, žrtvovana radi nekog višeg cilja, istakla je doktorica Lovrić.

Lovrićeva je rekla da ne snosi ogovornost ni za jedan postupak, te da je urađeno sve besprijekorno u periodu njenog upravljana bolnicom u Bijeljini.

Doktor Mikajlo Lazić rekao je da je ih je zatekla odluka Vlade Republike Srpske o smjeni v.d direktorice dr Milice Lovrić.

- Odmah da naglasim da konferencija za štampu nije zakazana da nekoga omalovaži ili ruši, već da javnosti iznesemo rezultate koje je prethodni menadžment ostvario u prethodnih šest mjeseci. Naime, dr Milica Lovrić je imenovana 3. januara ove godine na mjesto v.d. direktora i tada je gubitak bolnice bio oko 6,3 miliona KM u 2019. godini, a kumulatinvni dug iz prethodnih godina iznosio je oko 35 miliona KM. U proteklih šest mjeseci Bolnica je uspjela da pozitivno posluje sa 1,2 miliona KM. Posebno bih naglasio angažovanje starog menadžmenta na čelu sa direktoricom Lovrić na prikupljanju donatorskih sredstava u iznosu od 320.000 KM. Ovo nisu sredstva koja su donirale javne ustanove ili političke partije, nego pojedinaci i prijatelji - istakao je Lazić.

On je naveo da je u prethodnom periodu povećan broj hirurških operacija.

- Počele su da se rade neke komplikovane operacije iz domena vaskularne hirurgije kao što je operacija karotidnih arterija. Obnovljene su operacije katarakte, tako da bolesnici nisu morali da idu van Bieljine, a takođe obnovljene su operacije kuka i koljena i štitne žljezde. Za sve ove procedure nabavljena je i adekvatna medicinska oprema, istakao je dr Lazić.

Tokom pandemije korona virusa adaptirani su i dovedeni u funkciju tri stara objekta sa 142 kreveta, zatim jedinica intenzivne njege sa 11 kreveta, opremljena je operaciona sala i porodilište za potencijalne kovid pacijente. Uz pomoć Vlade RS osposobljena je PCR laboratorija i zahvaljujući svim ovim aktivnostima određeni smo za jednu od tri regionalne kovid bolnice.

Doktor Bojan Kenjić, opšti hirurg u bijeljinskoj bolnici istakao je da je dolaskom doktorke Lovrić na rukovodeće mjesto vraćeno dostojanstvo i pacijentu i medicinskom radniku.