Ukupno slučajeva
362 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Cvijanović: Uvešćemo rigoroznije mjere ako to bude neophodno

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da za sada ne vidi mogućnost za uvođene rigoroznijih mjera zaštite zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane virusom korona, ali da se od toga neće bježati ukoliko to bude neophodno.

REPUBLIKA SRPSKA

"Sve zavisi od toga šta struka kaže. Ni zemlje u okruženju ne preduzimaju neke rigorozne korake kakve su preduzimale u onom periodu kada se pandemija pojavila", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Stanarima.

Cvijanovićeva je naglasila da je odgovornost na svakom pojedincu da vodi računa o sebi i svom okruženju, te da je to najbolji način da se očuva zdravlje zajednice.

"Podaci koje imamo posljednjih dana i u Republici Srpskoj i Federaciji BiH nisu ohrabrujući, ali slično je stanje i u Evropi i globalno. Ako bude potrebno uvodićemo rigoroznije mjere, ali ne vidim da će se to sada desiti. Na nama je da sačuvamo i sebe i naš zdravstveni sistem", poručila je Cvijanovićeva.