Prijedlog za smjenu direktora Doma zdravlja Bijeljina upućen gradonačelniku

Odbornici Skupštine grada Bijeljina najvjerovatnije će već na idućem zasjedanju razmatrati razrješenje Duška Milovanovića sa funkcije direktora tamošnjeg Doma zdravlja jer je juče u Gradsku upravu stigla inicijativa za njegovu smjenu.

Prijedlog za smjenu direktora Doma zdravlja Bijeljina upućen gradonačelniku
FOTO: Bijeljina Danas

Kako "Glas Srpske" saznaje, Upravni odbor (UO) Doma zdravlja Bijeljina, koji je u utorak donio odluku o razrješenju Milovanovića sa funkcije zbog propusta koji su doveli do širenja virusa korona među medicinarima, uputio je juče prijedlog za smjenu gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću.

- Gradonačelnik u okviru svojih nadležnosti sada treba da predloži Skupštini grada razrješenje Milovanovića prije isteka mandata. Skupština bi trebalo da zasjeda u narednih desetak dana i to pitanje će najvjerovatnije biti na dnevnom redu - rekao je izvor "Glasa Srpske".

Propusti u radu na funkciji vršioca dužnosti direktora bijeljinske bolnice "Sveti vračevi" koštali su i Milicu Lovrić koju je Vlada RS smijenila u ponedjeljak, a na njeno mjesto imenovala Zlatka Maksimovića.

Lovrićeva je istakla da smjena nema veze sa njenim dosadašnjim radom, tvrdeći da je "zarad političke igre i namirivanja resorno ministarstvo kreiralo izvještaj kako bi imalo alibi za njenu smjenu".

S druge strane, iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS juče su istakli da je u doba pandemije i svakodnevne borbe na suzbijanju širenja virusa krajnje neprimjereno i opasno obmanjivanje javnosti.

- Povodom dezinformacija u javnosti o navodnom "friziranju" zvaničnog izvještaja Komisije za nadzor i sprovođenje organizacionih, tehničkih, dijagnostičkih, terapeutskih, higijenskih i drugih mjera za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija, u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom zbog pojave i širenja virusa u bolnici "Sveti vračevi", oštro odbacujemo te insinuacije i upozoravamo javnost da je riječ o zlonamjernim tvrdnjama - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja. Podsjećaju da su pomenutu komisiju formirali upravo s ciljem utvrđivanja tačnih okolnosti pod kojima je došlo do zaražavanja zdravstvenih radnika u bijeljinskoj bolnici i dosljednog sprovođenja mjera radi sprečavanja i suzbijanja širenja virusa i zaštite zdravlja stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 17:00

    14°C
  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    9°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

161 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI