Vozić se vratio u Bijeljinu

Turistički vozić, po kome je Bijeljina nekada bila prepoznatljiva, od danas je ponovo počeo da saobraća do Banje „Dvorovi“, a osim što će svakodnevno prevoziti kupače do jedne od najpopularnijih semberskih ljetnih destinacija, biće korišćen i za promociju drugih turističkih destinacija u ovom gradu.

Vozić se vratio u Bijeljinu

Skupština grada je na jednoj od prethodnih sjednica odobrila 100.000 КM za kupovinu novog vozića, koji je koštao ukupno 130.000 КM, a kupljen je zajedničkim sredstvima Grada i Banje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ove godine vozić će ići do bazena u Dvorovima, a u planu je da se trasa produži do Etno-sela „Stanišići" i drugih destinacija. Vožnja će za sve građane biti besplatna, saopšteno je iz Gradske uprave.

Direktor „Banje Dvorovi" Milorad Zekić naveo je da u voziću ima 36 mjesta za turiste i da je za narednu godinu planirana kupovina još jedne prikolice sa 18 mjesta.

- Zahvalan sam Gradskoj upravi što je ponovo u funkciji pješačko-biciklistička staza od grada do Banje „Dvorovi", sve sa ciljem poboljšanja turističke ponude. Vozić će biti zanimljiv prvenstveno najmlađima, ali i činjenica da je vožnja ove godine besplatna, mnogo će značiti građanima - kaže Zekić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je istakao da će, pošto bazeni počinju sa radom od 10.00 časova ujutro, vozić polaziti od Gradskog parka oko 9.30, a posljednji dnevni polazak od Banje ka Gradu biće organizovan u 19.15 časova.

- Narednih dana ćemo pratiti situaciju i od ponedjeljka ćemo saopštiti tačne termine polazaka. Osigurali smo sprovođenje svih mjera zaštite u vezi sa pandemijom i uvijek će tokom vožnje biti prisutan neko ko će pratiti sprovođenje mjera i dijeliti zaštitne maske onima koji zaborave da ih ponesu - najavio je Zekić.

Međutim, nakon vožnje do Banje Dvorovi vozić se pokvario i nije završio svoju dugo najavljivanu promotivnu vožnju. Sudeći po maleru na samom početku "turistička atrakcija" mogla bi imati uzbudljivu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA