Ukupno slučajeva
555 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Upozorenje Inspekcije: Zabranjeno spaljivanje žetvenih ostataka!

U Semberiji je u sezona žetvenih radova u toku kojih je česta pojava požara izazvanih paljenjem žetvenih ostataka, zbog čega je gradsko Odjeljenje za inspekcijske poslove izdalo sledeće upozorenje...

BIJELJINA

Na osnovu Odluke o mjerama zaštite od poljske štete i spaljivanja organskih ostataka na poljoprivrednom zemljištu, Poljoprivredna inspekcija Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Bijeljina, obavještava poljoprivredne proizvođače da je zabranjeno spaljivanje organskih ostataka poslije žetve usjeva, kao i drugih otpada na poljoprivrednom zemljištu.

Za nepoštovanje ove odluke predviđene su novčane kazne za fizička lica od 100 - 1000 KM, za pravna lica od 1000 - 7000 KM i za odgovorno lice u pravnom licu od 200 - 1800 KM.

- Apelujemo na poljoprivredne proizvođače da poštuju ovu odluku kako ne bi došlo do negativnih posledica uslijed spaljivanja organskih ostataka poslije žetve usjeva, poručili su iz Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Bijeljina.