Ukupno slučajeva
572 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Kon: Novi podaci znak da se bolest završava, ali daleko od stabilizacije

Novi podaci pokazuju da dolazi do smanjenja potencijala prenošenja, sve je više kontrolinih pregleda, znak da se bolest završava, rekao je dr Predrag Kon gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

REGION I SVIJET
FOTO: Screenshot RTS

Naveo je da se po kovid bolnicama smanjuje broj pacijenata i da sve ukazuje na to da se postupno izlazi iz vrlo nestabilne i nepovoljne situacije, ali daleko od toga da se stabilizuje, pogotovo u Beogradu i velikim gradovima.

On je istakao i da uvedene mjere daju rezultate.

"Nakon uvođenja obaveznosti nošenja maski, uz poštovanje distance i redovno pranje ruku, došlo je do zaravnjenja krive, a sada već dolazi i do spuštanja krive. U celoj Srbiji se smanjuje aktivnost virusa, to se stavlja pod kontrolu, ali sam vrlo oprezan u bilo kakvim izjavama jer lako dolazi do popuštanja pažnje. Uglavnom su mladi ti koji imaju veliku frekvenciju kontakata, a praktično akcidentalno obolevanju stariji u kontaktu sa mladima koji nisu svesni da su zarazni", rekaoje Kon za RTS.