Bijeljina: U julu bez poginulih u saobraćajnim nezgodama

Na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina u julu nije zabilježena nijedna saobraćajna nezgoda sa poginulim licima, rekao je inspektor Sektora policije za bezbjednost saobraćaja Radenko Knežević.

Bijeljina: U julu bez poginulih u saobraćajnim nezgodama
FOTO: Srna

On je naveo da su u julu evidentirane 102 saobraćajne nezgode od čega šest nezgoda u kojima su učesnici zadobili teže povrede, što je za 33 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

U 18 saobraćajnih nezgoda učesnici su zadobi lakše povrede, što je za 20 odsto više u odnosu na isti period lani, dok je u 78 nezgoda pričinjena materijalna šteta.Knežević je rekao na konfereciji za novinare da je najveći broj teže povrijeđenih lica u kategoriji vozača dvotočkaša, među kojima i jedan vozač bicikla.

Od ukupnog broja registrovanih saobraćajnih nezgoda, 15 odsto su ih prouzrokovali vozači pod dejstvom alkohola, a 13 odsto vozači do dvije godine vozačkog iskustva, što je za 85 odsto više u odnosu na jul prošle godine.

"U julu je evidentirano 4.416 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saaobraćaja od čega je zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja isključeno 159 vozača, 10 vozača je odbilo da se podvrgne alkotestu, dok je 12 vozača odbilo da se podvrgne testu na opijate i psihoaktivne lijekove, rekao je Knežević.

On je naveo da je Policijska uprava Bijeljina u julu u okviru kampanje "Vozi oprezno-putuj bezbrižno" provela 10 akcija pojačane kontrole saobraćaja, koje su bile usmjerene na kontrole vožnje u alkoholisanom i stanju opijata, vozača dvotočkaša i korištenja sigurnosnog pojasa.

U toku ovih aktivnosti, 41 vozač je isključen iz saobraćaja zbog vožnje u alkoholisanom stanju, a sankcionisan je 21 vozač bicikla i 14 motociklista.

Tokom jula na području Policijske uprave Bijeljina vršena je i automatska kontrola brzine kretanja vozila tokom koje je evidentirano 719 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja.

Knežević je rekao da će aktivnosti u okviru kampanje "Vozi oprezno-putuj bezbrižno" biti nastavljene i u avgustu, te apelovao na vozače da poštuju saobraćajne propise.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA