Kačavenda poručio iz bolnice: Nekima bi možda godilo da me nema

Penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda nalazi se na liječenju u Opštoj bolnici "Sveti vračevi“ u Bijeljini, nakon što je ustanovljeno da je pozitivan na virus korona, a ljekari kažu da je u stabilnom stanju.

Kačavenda poručio iz bolnice: Nekima bi možda godilo da me nema

Vladika Vasilije je potvrio da je u bijeljinskoj bolnici, ali da nema govora da je kritično, kao i da nije prebačen nigdje na dalje liječenje, ni na kakvu kliniku u Beogradu, kako su prvobitno javili mediji.

"U bijeljinskoj bolnici imam sve uslove, od smještaja do liječenja i pažnje ljekara i drugog osoblja i, Bogu hvala, oporavak ide željenim tokom, a uz molitve za sebe, molim se i za ozdravljenje svih oboljelih ljudi", rekao je episkop Vasilije.

Episkop Vasilije, koji ima 82 godine, dodao je da je, čim je osjetio slabost, odmah otišao kod ljekara, kao odgovoran čovjek, kako ne bi širio bolest na vjernike sa kojima je, mada je penzionisan, svakodnevno u kontaktu i koji se, u ogromnom broju, interesuju za njegovo zdravstveno stanje.

"Ne sporim da bi, možda, nekima godilo da sam u kritičnom stanju, da me nema, ali oni su u manjini. I za takve se još više Bogu molim", dodao je vladika Vasilije.

Iz Bolnice su rekli da je vladika Vasilije pod budnim okom osoblja u ovoj ustanovi i u stabilnom je stanju.

Vladika Vasilije je nekoliko decenija bio jedan od najuticajnijih arhijereja Srpske pravoslavne crkve, koji je penzionisan na sopstveni zahtjev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA