Ukupno slučajeva
555 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

"SRPSKA IZGUBILA SAMO 1.200 RADNIH MJESTA" Višković o otkazima u doba korone

Nije tačno da je u Republici Srpskoj zbog korona krize bez posla ostalo 15.000 radnika, rekao je premijer Srpske Radovan Višković, pozivajući se na podatke Zavoda za zapošljavanje RS.

REPUBLIKA SRPSKA

Višković tvrdi da je, od marta do danas, kada se uzmu u obzir i radnici koji su ostali bez posla, a i oni koji su novozaposleni Srpska ostala bez oko 1.200 radnih mjesta.

- Ako ne vjerujete premijeru, vjerujte podacima Zavoda koji je najkompetentniji u ovoj oblasti. Prema podacima Zavoda za zapošljavanje, do 10. avgusta, dakle do prošlog ponedjeljka, u RS je bez posla ostalo 10.440 radnika. Od toga, oko 4.000 njih su bili tehnološki ili ekonomski višak, a oko 4.000 su bili radnici na određeno, kojima je istekao ugovor - rekao je Višković.

On je dodao da je istovremeno, od marta, kada je počela korona kriza, do sada u Srpskoj zaposleno 9.199 radnika, ne preciziravši u kojim su branšama i na koji način oni angažovani.

Višković je poručio da je zahvalan privrednicama što su uložili napor da se radna mjesta, i u ovakvoj situaciji, sačuvaju.