Ukupno slučajeva
674 (+5)
Preminuli
17 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Ko su ovogodišnji dobitnici priznanja Grada Bijeljina?

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ovogodišnji je dobitnik najvišeg priznanja Bijeljine - Povelje grada za izuzetan doprinos razvoju lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata.

BIJELJINA

Priznanja se dodjeljuju povodom Dana grada 24. septembra, kojim se proslavlja prvo oslobođenje Bijeljine od fašističkog okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Zlatnom medaljom "Knez Ivo od Semebrije" posthumno će biti nagrađen Đoko Mihajlović, dugogodišnji generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, za nesebičnost i požrtvovanost u humanitarnom radu.

Ovo priznanje će posthumno biti dodijeljeno i za Blagoja Gavrilovića, za ličnu hrabrost i nesebično požrtvovanje u proteklom otadžbinskom ratu, te predan rad na mjestu predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske i predsjednika Boračke organizacije opštine Bijeljina.

Zlatnom medaljom "Knez Ivo od Semebrije" biće nagrađeni učesnici humanitarne akcije "Respiratori za Srpsku", kao i Bolnica "Sveti Vračevi" i Dom zdravlja u Bijeljini za izuzetan doprinos i nesebičan rad u vrijeme borbe protiv virusa korona.

Među dobitnicima priznanja su Udruženje veterana "Garda Panteri", Gradska organizacija porodica zarobljenih, poginulih i nestalih lica iz Bijeljine i niz pojedinaca i firmi zaslužnih za razvoj Bijeljine u različitim oblastima.