Ukupno slučajeva
765 (+35)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

KK UNSU: Maksimalan učinak na prvenstvu Srpske

Proteklog vikenda je u Banja Luci u organizaciji karate saveza Republike Srpske i tehničkoj organizaciji KK "Energija" održano pojedinačno i ekipno prvenstvo Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji.

BIJELJINA

U konkurenciji 200 takmičara iz 31 kluba takmičari iz KK UNSU su, nastupajući u pet pojedinačnih kategorija, ostvarili maksimalan učinak. Izborena su četiri finala i osvojeno je svih pet odličja i to tri zlatne, te po jedna srebrna i bronzana medalja.

Klub je dobio dvoje novih prvaka Republike Srpske: Anđela Knežević u kategoriji kadetkinja (-47) i Uroš Radan u juniorskoj u kategoriji (-68). Pored njih, prošlogodišnju titulu prvaka Srpske odbranio je Saša Nedić u kategoriji mlađih seniora (84). Jelena Tripunović je minimalnim rezultatom u finalu poražena od Marine Kurteš, aktuelne prvakinje BiH i tako ponijela titulu viceprvakinje Srpske. Bronzanu i petu medalju za KK UNSU osvojio je Aleksandar Ivković u konkurenciji mlađih seniora (-75).

-Prezadovoljni smo ostvarenim rezultatima i sad se okrećemo nastavku priprema za takmičenja koja nam predstoje. Pred nama su Prvenstvo Srpske za djecu do 13 godina, a nakon istog Državno prvenstvo za kadete juniore i mlađe seniore. Imajući u vidu cjelokupnu situaciju tokom ove godine, moramo pomenuti da se nalazimo u vrlo teškoj finansijskoj situaciji i odlazak na pomenuta prvenstva pred nama je upitan. Nedavno smo se obratili gradonačelniku za pomoć ali još uvjek nismo dobili odgovor. Imamo najbolje sportiste grada i Republike Srpske i kao jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva Grada Bijeljine, mišljenja smo da istu zaslužujemo i s pravom joj se nadamo, kažu u KK UNSU.