Ukupno slučajeva
674 (+5)
Preminuli
17 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bijeljina: Sredinom oktobra stižu vakcine protiv gripa

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin najavila je da se sredinom oktobra očekuju vakcine protiv sezonskog gripa.

BIJELJINA
FOTO: Srna

Đukinova je navela da će, radi blagovremenog informisanja građana o aktivnostima Doma zdravlja, svakog ponedjeljka biti organizovane konferencije za novinare, te da je cilj menadžmenta ove zdravstvene ustanove pružanje usluga svim građanima na visoko profesionalnom nivou.

"Od 1. septembra radimo punim kapacitetom, a takođe sa Udruženjem dijabetičara `Diabeta` vršimo preventivne preglede dva puta sedmično. Riječ je o besplatnim pregledima ne samo za dijabetes, nego mjerenju temperature, krvnog pritiska, šećera u krvi i holesterola. Do sada je pregledano 600 pacijenata, a uz te preglede vrši se i edukacija", rekla je Đukinova na konferenciji za novinare.

Ona je napomenula da se sve ove aktivnosti sprovode uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.

Prema njenim riječima, s obzirom na to da je 29. septembar Svjetski dan srca, dva medicinska tima biće raspoređena sutra ispred tržnog centra "Emporijum" i Doma zdravlja, gdje će obavljati besplatne preglede.

"Brojne su aktivnosti koje planiramo, a među njima su registracija i preregistracija pacijenata, te besplatni ginekološki i mamografski pregledi", najavila je Đukinova.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, ona je rekla da je na području Bijeljine trenutno 51 aktivan slučaj kovida 19.

"Od početka školske godine evidentirana su tri slučaja kovida-19 kod učenika, od kojih je aktivan jedan, a dva su izašla iz nadzora", rekla je Đukinova.