Ukupno slučajeva
3036 (+17)
Preminuli
68 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Dragan Joković: U planu osnivanje prihvatilišta za djecu u riziku

Kandidat SDS Semberija za odbornika u Skupštini Grada Bijeljina Dragan Joković najavio je da će Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma „Otaharin“ i Gradska uprava Bijeljina u narednom periodu ubrzati aktivnosti kada je riječ o osnivanju dnevnog centra za djecu u riziku.

BIJELJINA

- Veliki korak je učinjen samim tim što je Skupština Grada nedavno usvojila inicijativu Kluba odbornika SDS Semberija Mićo Mićić za izgradnju ovakvog prihvatilišta. „Otaharin" je predložio da za prihvatilište bude iskorištena zgrada Zatvora koji će u međuvremenu biti preseljen u novi objekat, ali ako to ne bude realizovano, gradonačelnik i Gradska uprava pomoći će nam u iznalaženju nove lokacije i izgradnje adekvatne zgrade. Osim toga, mi smo posredstvom donatora već obezbijedili dio novca za ovu aktivnost - dodao je Joković.

Joković je danas sa predsjednikom SDS Semberija Mićom Mićićem obišao i Dnevni centar za djecu u riziku, čija su vrata svakodnevno otvorena za cijelu romsku zajednicu, ali i druge kategorije stanovništva.

- Ovaj dnevni centar je veoma dobro organizovan i što je najvažnije, opredijeljen za rad sa djecom koja su primorana da prose, da budu na ulici ili su bez roditeljskog staranja. Mi ćemo ići i korak dalje, osnovati prihvatilište, kako bi pomoć imala dugoročne efekte - istakao je Mićić.