Ukupno slučajeva
3036 (+17)
Preminuli
68 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Umro prvi čovjek "Samsunga"

Prvi čovjek kompanije "Samsung" Li Kun Hi preminuo je u 78. godini.

HighTech

On je zaslužan za transformaciju malog preduzeća koje je osnovao njegov otac u današnji "Samsung", globalnog ekonomskog diva koji posluje u oblastima od proizvodnje elektronike, preko osiguranja, do transporta.

Li je bio najbogatiji Južnokorejac, sa procijenjenim bogatstvom od oko 21 milijarde dolara, navodi časopis "Forbs".

Iz kompanije su saopštili da je Li preminuo okružen članovima svoje porodice, a nisu dali informaciju šta je uzrok smrti.

"Svi mi, zaposleni u `Samsungu`, sjećaćemo se sa zahvalnošću čovjeka koji nas je vodio", navodi se u saopštenju Kompanije.

Li se uključio u porodični biznis 1968. godine, preuzeo kompaniju 1987. godine poslije smrti oca i transformisao je - od kompanije koja proizvodi jeftine, nekvalitetne proizvode u svjetski poznatog proizvođača kvalitetne elektronike.

Prvi čovjek "Samsunga" ostaće upamćen po rečenici koju je 1993. godine uputio svojim zaposlenima: "Promijenimo sve, osim naših žena i djece".

"Samsung" je zatim uništio 150.000 mobilnih telefona da bi krenuo u novu, modernu i dinamičnu fazu globalne tržišne ekspanzije i korporativnog razvoja.