Humanitarni bazar za Minju Matić

Na gradskom trgu u Bijeljini organizovan je humanitarni bazar čiji je cilj prikupljanje novca za liječenje jednogodišnje Minje Matić iz Кragujevca, koja boluje od rijetke i izuzetno teške neuromišićne bolesti – spinalne mišićne atrofije, tip 1.

Humanitarni bazar za Minju Matić

Jedan od organizatora ove humanitarne akcije, Danijela Šarić, navela je da je za Minjino liječenje u inostranstvu potrebno oko 2,5 miliona dolara.

- To je ogroman iznos novca, ali niko od nas ne želi da se preda i današnji humanitarni bazar i ovoliki broj posjetilaca daju nadu da će sredstva biti prikupljena. Nas trinaest žena iz Bijeljine okupilo se nakon što smo na „Fejsbuku" vidjele da i drugi gradovi u Republici Srpskoj organizuju humanitarne bazare za Minju i vrlo brzo smo osmislile akciju u našem gradu - istakla je Šarićeva.

Ona je naglasila da je osim kupovine garderobe, knjiga, igračaka, kolača, raznih rukotvorina, moguće učestvovati u tomboli u okviru koje su privrednici iz Semberije obezbijedili vrijedne nagrade.

- Učešće u tomboli iznosi 10 konvertibilnih maraka, a zauzvrat građani dobijaju vrijedne nagrade koje premašuju taj iznos, te ovom prilikom zahvaljujem privrednicima koji su nam pomogli. Građani u Prijedoru uspjeli su na ovaj način da prikupe 20.000 КM za malu Minju, te se nadam da će i naša akcija biti uspješna - rekla je Šarićeva.

Na humanitarnom bazaru na bijeljinskom gradskom trgu učestvuje i kolektiv Vrtića „Кolibri", čija direktorka Danijela Stević kaže da je prodaja radova koje su pripremili mališani iznad očekivanja.

- Važno je i da najmlađi osjete šta je to humanost i da shvate da naše malo nekima znači mnogo - navela je Stevićeva.

Lijek za malu Minju postoji, ali u Americi i za njega je potrebno izdvojiti nešto više od 2,4 miliona dolara. Akciju prikupljanja sredstava pokrenula je Humanitarna organizacija „Budi human - Aleksandar Šapić", a trenutno je aktivan i „M:tel" humanitarni broj 1433.

Organizovanje humanitarnog bazara biće nastavljeno i u drugim opštinama i gradovima u Republici Srpskoj, s ciljem da Minja Matić iz Кragujevca dobije bitku protiv ove rijetke bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA