Podignuta optužnica protiv Tijane Ajfon zbog međunarodne prostitucije

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Tijane Maksimović (28) iz Beograda, poznate kao Tijana Ajfon, koja se tereti za krivično delo međunarodno navođenje na prostituciju.

Podignuta optužnica protiv Tijane Ajfon zbog međunarodne prostitucije

Optužena Maksimović tereti se da je krajem maja 2020. godine, podsticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G. S. i S. P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 evra.

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa navedenim osobama, 27. maja za vrijeme trajanja pandemije kovid-19, ilegalno ušla u BiH, preko vodene granice na reci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski službenici MUP-a RS, dolaskom na navedeno mesto, prekinuli su održavanje zabave, te uhapsili prisutne.

- Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dve osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično delo međunarodno navođenje na prostituciju iz člana 187. stav 1. Krivičnog zakona BiH - navode iz Tužilaštva BiH.Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA