Ukupno slučajeva
4130 (+17)
Preminuli
126 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Glumac Branko Vidaković priznao krivicu

Glumac Branko Vidaković priznao krivično djelo - držanje heroina za ličnu upotrebu i zaključio sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Džet-set
FOTO: Screenshot/YouTube

Ovaj sporazum treba da potvrdi sud, rekla je portparol tužilaštva Irena Bjeloš i dodala da prije toga tužilaštvo neće saopstavati detalje sporazuma, odnosno koja kazna čeka Vidakovića. Sud treba da zakaže posebno ročište za razmatranje ovog sporazuma, napomenula je Bjeloš.

Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu za šta mu prijeti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Vidakoviću je danas trebalo da počne suđenje povodom tih optužbi, ali ako sud potvrdi sporazum suđenja neće biti već će mu odmah biti izrečena presuda.

Na optuženičku klupu, zajedno sa Vidakovićem trebalo je da sjedne i M.I. (40), koji je sa njim bio uhapšen u julu sa 30 grama heroina.

M.I. je optužen zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično djelo - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Vidaković i M.I. bili su uhapšeni 17. jula kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci M.I, u trenutku kada su, kako su tada prenijeli mediji, sjeli u automobli "ford" i pokušali da pobjegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dvije vagice i još 10 grama narkotika.

U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heorina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.