Iz brčanskog DNS-a istupilo 25 članova zbog smjene Popovića

Iz Opštinskog odbora DNS-a Brčko istupilo je 25 od 30 članova zbog smjene potpredsjednika stranke Đorđa Popovića.

Iz brčanskog DNS-a istupilo 25 članova zbog smjene Popovića

"Smatramo da je odlukama predsjednika DNS-a Nenada Nešića o isključenju iz članstva istaknutih, dugogodišnjih članova poput ministra Đorđa Popovića, bez konsultacija sa odborima i članstvom, a naročito bez mišljenja članova odbora i regije u ime koje je izabran za potpredsjednika DNS-a, nanesena ogromna šteta ovoj stranci", ističe se u saopštenju.

U saopštenju Opštinskog odbora DNS Brčko naglašavaju da politika ove stranke nikada nije bila takva i ne mogu da je podrže.

"Obavještavamo rukovodstvo i javnost da smo u potpunosti opredijeljeni za punu podršku ministru Đorđu Popoviću i da istupamo iz Demokratskog narodnog saveza. Svoje dalje djelovanje nastavićemo u novoformiranom političkom subjektu, čiji će dio rukovodstva biti Đorđe Popović", ističe se u saopštenju.

DNS raspustio odbore u Loparama i Brčkom

Predsjedništvo DNS-a raspustilo je odbore u Loparama i Brčkom i za povjerenika imenovalo Radislava Jovičića, potpredsjednika DNS-a, saopšteno je danas iz ove stranke.

"DNS je interese građana i Republike Srpske stavio iznad bilo kog pojedinačnog interesa. Zbog stava pojedinaca u Loparama i Brčkom, da su funkcije važnije od naroda zbog kojeg stranke postoje, Predsjedništvo DNS-a raspustilo je odbore u ovim sredinama i za povjerenika imenovalo Radislava Jovičića, potpredsjednik DNS-a", kažu u DNS-u.

U ovoj stranci tvrde da pojedinci ne mogu oslabiti partiju, što kako kažu, govori i činjenica da skoro kompletno članstvo ostaje uz stranku, kao u slučajevima Bijeljine i Кozarske Dubice.

"Od tri odbornika izabranih u Skupštinu opštine Lopare, dva su ostala dosljedna i vjerna stranci. Jučerašnje saopštenje da je OO DNS Lopare istupio iz DNS je u najmanju ruku rečeno neozbiljno. Predsjednik odbora je u bolnici. Sastanak OO nije uopšte održan. Saopštenje potpisano od strane sekretarice. I pored svega toga iskreni i vjerni članovi DNS-a nastavljaju zacrtanim putem i neće se obazirati na ovakve niskosti i podlosti", zaključeno je u saopštenju DNS-a.

Ranije je danas je iz OO DNS Brčko saopšteno da je 25 od 30 članova istupilo zbog smjene potpredsjednika stranke Đorđa Popovića.

Opštinski odbor DNS-a Lopare sinoć je saoštio da je istupio iz ove stranke i najavio da će djelovanje nastaviti u novoformiranom političkom subjektu čiji će dio rukovodstva biti Đorđe Popović, koji je nedavno isključen iz DNS-a. Da stvari u DNS-u nisu baš sjajne pokazuju i prijetnje između članova.

Naime, član DNS iz Bijeljine Savo Popić u ponedjeljak je prijavio policiji da mu je prijetio stranački kolega Đorđe Popović, inače ministar saobraćaja i veza RS. Nedugo nakon toga regovao je i lider DNS- Nenad Nešić, koji je smijenio tri potpredsjednika stranke, Đorđa Popovića, Ognjena Tadića i Dragomira Jovičića.

"Za gospodina Popovića razlog je nedolično ponašanje, odnosno prijetnje članu DNS-a, o čemu je zapremljena prijava u Policijskoj stanici u Bijeljini, a za preostalu dvojicu razlog je nesprovođenje politike DNS-a", rekao je Nešić za "Nezavisne".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA